Cel mai bun zdrobitor de struguri

Daca e toamna si ai cules strugurii, poate ca ai nevoie sa stii care este cel mai bun zdrobitor de struguri. Poti alege intre un zdrobitor de struguri manual sau unul electric cu motor, automat. El poate fi dotat cu sistem desciorchinare reglabil, cu tamburi de aluminiu, cu separator sau teasc. Structura zdrobitorului de struguri sau fructe poate fi din metal sau inox, iar dimensiunea variaza de la mic la mare. In dependenta de nevoile tale poti sa achizitionezi unul profesional, sau unul la pret ieftin. Iti sugeram sa vezi acest zdrobitor struguri cu desciorchinator Micul Fermier 30L.

Cele mai bune zdrobitoare de struguri si fructe – TOP 10 modele

Zdrobitoare de struguri de top se gasesc la Bacau, Buzau, Baia Mare, Focsani, Prahova, Gorj, Constanta, Ploiesti, Suceava, Timisoara, Arad, Iasi, Oradea, Calarasi. Le intalnesti pe eMag, Dedeman, Brico Depot, Hornbach, Leroy Merlin. Alege marci precum Alpin, Bachus, Micul Fermier, Gospodarul, Ruris, Wainer.

storcator de struguri bun

Zdrobitor Struguri cu Desciorchinator Micul Fermier 30L

storcatoare de struguri bune

In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea de seminte, pielita
Zdrobirea bobitelor si separarea ciorchinilor (desciorchinarea)
Zdrobitorul de struguri se amplaseaza deasupra butoiului
Inainte de utilizare se va spala bine zdrobitorul cu jet de apa
Zdrobitorul se va amplasa deasupra unui vas cu capacitate de minim 50L
Role de antrenare si zdrobire din material compozit cu o dantura speciala
Confectionat din tabla vopsita antirugina

Zdrobitor Struguri Electric Alpin Profi ZS2

zdrobitor struguri electric bun

Zdrobitor de struguri cu motor electric 1800W 540 kg/h
Pentru zdrobirea strugurilor si obtinerea vinului
Zdrobitorului de struguri electric este asigurata de motor electric cu 1400 r/min, 280 r/min la tambur
Tamburul este din material neferos pentru a nu influenta calitatea vinului
Tabla din care este facut zdrobitorul este din fier vopsit galvanizat
Capacitatea mare de zdrobire asigura zdrobirea unei cantitati mari de struguri
Efort minim depus fiind actionat electric

Zdrobitor si desciorchinator struguri Profesional ENOITALIA

zdrobitor cu desciorchinator

Distanta rolelor este reglabila pe mai multe dimensiuni pentru diferite tipuri de struguri
Materialul folosit in constructia rolelor este aluminiu alimentar
Miscarea se realizeaza prin intermediul gravitatiei si a paletelor ce imping boabele
Desciorchinatorul este dotat cu sita din inox, nu rugineste si asigura un gust natural al mustului
In interiorul sitei, de inox, exista un brat cu palete ce imping boabele
Rotile dintate sunt confectionate din policarbonat
Folosit pentru cantitati mici de struguri si obtinerea unui vin bun

Zdrobitor Struguri Manual PANDORA

zdrobitor manual de struguri bun

Zdrobitor construit din tabla groasa otelita de calitate superioara facut sa reziste multi ani
Trebuie doar sa amplasati zdrobitorul deasupra butoiului unde se vor colecta strugurii
Este foarte simplu de manevrat de catre orice persoana
Material din tabla galvanizata vopsita antirugina si antistatic
Nu va afecta gustul mustului
Role din poliamida (uz alimentar)
Volum cuva 25 Litri

Set presa si zdrobitor de fructe si vin vidaXL

Va permite sa presati personal sucurile pentru vin si cidru fara efort
Presa este perfecta pentru struguri, fructe de padure si alte fructe
Zdrobitorul este indispensabil atunci cand zdrobiti mere, pere, piersici, ananas si alte fructe tari
Setul este prevazut cu o operare simpla pentru o singura persoana
Carcasa din lemn masiv de stejar a presei nu necesita intretinere
Piesele din fonta sunt rezistente la rugina
Se remarca prin durabilitate si calitatea de a fi usor de utilizat


Care este cel mai bun zdrobitor de struguri

zdrobitor de struguri manual bun

Fermierii isi incep adesea eforturile in toamna, cand vremea este mai rece. Veti avea nevoie de cel mai bun zdrobitor de struguri daca aveti de gand sa macinati multi struguri. Aceasta tehnologie poate fi gasita atat in productia la scara mare, cat si in productia la scara mica. Acest lucru este mai eficient atat in ceea ce priveste timpul, cat si efortul.

Constructia zdrobitorului de struguri este simpla. Urmatoarele sunt componentele celui mai de baza model. Toate componentele sunt continute intr-un cadru care are manere care regleaza arbori de antrenare si sisteme de transfer, toate acestea fiind denumite recipient. Umplerea recipientului si rotirea arborilor de lucru asigura presiune asupra cojii si fructelor, care se stoarce pentru a separa sucul. Produsul final este trimis intr-o camera de recuperare pentru prelucrare ulterioara.

Este destul de obisnuit sa se foloseasca un zdrobitor manual de struguri in casa sau in fabricarea industriala la scara mica. Sunt necesare doua persoane pentru a conduce acest echipament. Procesul este inceput prin rotirea manerului, in timp ce cealalta persoana umple recipientul. Tensiunea aplicata parghiei si viteza cu care este incarcat vasul sunt ambele afectate de cat de rapid sunt curatati strugurii. Sunt adesea folositi pentru a zdrobi pana la cateva sute kg de struguri.

In timp ce zdrobitoarele electrice de struguri functioneaza pe acelasi concept ca si cele mecanice, acestea sunt mai convenabile de utilizat. Si macinati mai uniform boabele pe masura ce functioneaza. Un motor electric alimenteaza constructia de zdrobire a dispozitivului. Cand vine vorba de presare, modelele electrice sunt mai usor de operat si pot fi operate de o singura persoana.

Top zdrobitoare de struguri din Romania

Cel mai frecvent tip de zdrobitor de struguri este un zdrobitor cu role, care este bine adaptat circumstantelor moderne pentru fabricarea resurselor brute ale vinului. Aceste masini functioneaza pe baza reciclarii a doua sau mai multe role de forme variate. Formele cilindrice, plate sau netede sunt cele mai comune aplicatii pentru acest tip de material. Acest concasor produce must excelent datorita actiunii sale superioare de zdrobire.

Urmatoarele descriu cum se utilizeaza acest concasor. Strugurii sunt introdusi in dispozitiv, unde sunt despartiti de fructe printr-un cilindru perforat si apoi aruncati. Fructul se zdrobeste odata ce a trecut prin perforatiile rolei. Dispozitivele suplimentare de pe aparat va permit sa reglati distanta dintre role cu cativa mm. Acest lucru va ofera optiunea de a utiliza o procedura de macinare sensibila, in functie de tipul de cereale si de calitatile sale fizice.

Un rotor cu rotatie rapida este utilizat in zdrobitoarele centrifugale de struguri. Daca te uiti la constructie, poti vedea ca rotorul a zdrobit strugurii cu loviturile sale. Din acest suc se face must de struguri rosii. Acest concasor difera de altele prin faptul ca foloseste forta centrifuga pentru a sparge boabele, asigurandu-se ca ciorchinii sunt loviti de peretii interiori ai carcasei.

Felul in care functioneaza un zdrobitor de struguri

Exista multa tensiune mecanica asupra acestor boabe si sunt in mare parte saturate cu oxigen din aer. Ca urmare a utilizarii acestui instrument, fructele sunt zdrobite si separate de plantatii. Pentru a face must de struguri rosii, veti avea nevoie de asta.

Functioneaza pe baza urmatoarei teorii. Mecanismul loveste strugurii cand intra in tunel. Fructele sunt indepartate de pe creste si depuse pe suprafata superioara a cilindrului perforat cu ajutorul unei surubelnite. Paletele elicei le sterg si, ulterior, sunt aspirate in mezzo-perforatii colectoare. Dupa aceea, taieturile sunt impartite pe un palet in partea de sus a concasorului si evacuate de acolo de o banda cu role.

Un separator special este o caracteristica disponibila pentru anumite tipuri de zdrobitoare de struguri. Metoda de actiune a mecanismului se bazeaza pe folosirea unui anumit spinner in timpul curgerii, care smulge varfurile din strugurii in curs de dezvoltare. Mai multe role de taiere transfera fructele la urmatoarea etapa de prelucrare. Acolo unde ciorchinii sunt colectati intr-o cutie diferita. Astfel de zdrobitoare sunt folosite la producerea vinului alb, unde sunt folosite pentru a zdrobi strugurii. Trebuie sa tinem cont de tipul de vita de vie, precum si de tipul de struguri care vor fi utilizati la impartirea ciorchinilor.

Tehnologie utilizata la cel mai bun zdrobitor de struguri

Dupa ce strugurii au fost recoltati, acestia sunt transportati la unitatea principala de procesare unde se face vinul. Acolo, vinul este facut din poama si este o bautura foarte cautata de oameni de pe tot globul. Calitatile organoleptice, cum ar fi aroma, afecteaza dorinta clientilor pentru un anumit vit.

Consumatorii trebuie sa fie multumiti de aroma si parfumul vinului tau inainte de a cumpara o alta sticla. Iar acest lucru se poate face doar cu ajutorul utilajelor de vinificatie. Productivitatea si puritatea materialului vinicol sunt direct legate de performanta la cel mai bun zdrobitor de struguri cu desciorchinator asupra procesului de producere a vinului.

Materia prima este zdrobita folosind cel mai bun zdrobitor de struguri cu desciorchinator pentru a produce pulpa, care este apoi utilizata pentru colectarea si imersarea ingredientelor de vinificatie. Inainte de zdrobire, strugurii vor fi separati de coame cu ajutorul unui separator special conceput.

Producerea vinului din struguri cu un zdrobitor

Spre deosebire de procesarea fructelor de padure intregi, folosirea unui zdrobitor pentru a macina strugurii creste cantitatea de suc disponibila pentru utilizare in vinificatie. Aceasta este singura metoda de a obtine must gravitational, care este folosit pentru a face vinuri grozave. Boabele zdrobite sunt apoi trimise in concasor, unde sunt zdrobite intr-o pulpa care este apoi furnizata la colectorul de pulpa. Pulpa este apoi aruncata in vasul special. Sucul de inalta calitate este evacuat deoarece masa este afectata de propria greutate.

Datorita costului sau scazut si a comoditatii de utilizare, zdrobitorul pentru struguri cu separator de pieptene a devenit cea mai preferata alegere de utilaje pentru proprietarii de afaceri mici si mijlocii.

Exista doua role cilindrice cu aceeasi latime care se rotesc in orientari opuse pe arhitectura plantei. Ele tin fructele de padure separate pana cand sunt stoarse. Astfel, bucatile de creasta sunt tinute departe de must, iar amestecul nu dezvolta o aroma distincta.

Zdrobitoarele de struguri cu role

Pentru un vinificator nou, selectarea tehnologiei care indeplineste obiectivele de productie si asigura o performanta sporita este esentiala la inceputul carierei.

Cu cel mai bun zdrobitor de struguri cu role se poate obtine un continut de vin de inalta calitate. Este ideal pentru producerea de vinuri cu o aroma si un parfum bogat, fara impuritati si sedimente. Folosirea capacitatii nerealizate pana acum de a regla distanta dintre role a facut ca productia sa fie mai productiva. Modificand distanta dintre elementele de lovire in functie de diametrul fructelor. Puteti garanta ca materia prima este stoarsa pentru a extrage cat mai mult suc posibil.

Trebuie luate in considerare cantitatea de struguri prelucrati si suprafata de producere. Cu cat vasul de incarcare este mai mare si masina trebuie sa fie mai puternica, cu atat randamentul este mai mare. Savoarea vinului este influentata direct de existenta unor descendenti in zdrobitor.

Zdrobitorul de struguri manual sau electric

Sezonul vinificatiei incepe oficial in toamna, cand viticultorii incep pregatirile pentru recoltare. Pentru prelucrarea unor cantitati mari de struguri este necesar un zdrobitor de struguri bun si specializat. Acest gadget poate fi gasit atat intr-o crama la scara larga, cat si intr-o crama mica, administrata de o familie. Ca rezultat, veti economisi timp si energie. Vom afla despre concasoare in aceasta postare, inclusiv ce sunt, cum functioneaza si cum sa alegem unul potrivit pentru aplicatia dvs.

Este imposibil sa folosesti procese de productie arhaice in lumea actuala, deoarece toata lumea incearca sa automatizeze totul. Zdrobitoarele sunt folosite la producerea sucului de struguri.

Sunt facute pentru a sparge fructele si pentru a face o combinatie de vinificatie din ele. Aceste masini sunt folosite atat in comert, cat si pe plan intern pentru prepararea strugurilor. Arhitectura tocatorului este de baza, dar functioneaza bine.

Un vas cu doua roti identice la baza este cel mai de baza design. Pentru a invarti rolele, un aranjament de viteze si o prindere sunt folosite pentru a intoarce buncarul. Poate exista si un borcan pentru fructe de padure feliate in anumite modele. Cu toate acestea, o cuva de lemn sau o galeata de plastic va fi potrivita.

Cum functioneaza cel mai bun zdrobitor de struguri

Strugurii trebuie tratati cat mai repede posibil dupa colectare. Boabele sunt incarcate in vas si lasate sa stea putin. Distanta dintre rolele de maruntire este mare. Samburii nu sunt zdrobiti, dar boabele sunt atunci cand strugurii se blocheaza intre ei.

Daca spatiul dintre role este prea mic, samanta de struguri poate fi zdrobita. Daca se intampla acest lucru, resturile se vor scurge in suc sau vin, dand amaraciune si rigiditate.

Rolele incep sa se miste de indata ce manerul este rotit. Cand comutatorul de viteze este alimentat, rolele incep sa se roteasca in directii opuse. Strabatuti sunt strugurii care cad intre ei. Cand coaja se desparte, pulpa si sucul sunt eliberate, iar rolele se rotesc pentru a conduce fructele in cuva unde vor fi procesate.

Taninurile adaugate pe tot parcursul procesului de vinificatie in timpul prepararii cojilor sau semintelor de struguri au un impact asupra aromei vinului. Deoarece crestele se maturizeaza intr-un ritm mai lent si contin mai multi taninuri, acestea sunt mai aromate. In absenta eforturilor de a-si reduce intensitatea, vinul va fi coplesitor de puternic. Bautura va fi amara daca continutul de tanin este ridicat.

Utilizatorii pot obtine cel mai bun zdrobitor de struguri cu separator de creasta pentru a scapa de amaraciune. Au un ax pentru a le ajuta sa sorteze crestele din fructe. Primele sunt plasate intr-un vas separat, in timp ce al doilea sunt trimise la o unitate de procesare. Vinul alb poate fi facut folosind aceste zdrobitoare. Deoarece principalul material din bauturile din nucsoara este strugurii ofilit si pudrati, un zdrobitor de acest fel nu poate fi folosit.

Criterii pentru luarea unei decizii

Utilizarea unui zdrobitor de struguri mecanic va fi incomod daca trebuie sa procesati cantitati uriase de material. Trebuie astfel sa stabilim diferitele tipuri de zdrobitoare si factorii care trebuie luati in considerare la efectuarea unei achizitii.

Croducerea fizica sau manuala, asa cum este adesea cunoscuta, este utilizata pe scara larga in industriile la scara mica sau la domiciliu. Pentru intretinerea unui astfel de sistem este necesara o pereche de tehnicieni. Cu alte cuvinte, o persoana porneste dispozitivul rotind butonul, in timp ce cealalta persoana adauga strugurii. Cand folositi un astfel de zdrobitor, ritmul in care sunt procesati strugurii depinde de cat de multa putere este data manerului si de cat de repede este umpluta vasul. In cele mai multe cazuri, sunt folositi pentru a zdrobi strugurii de pana la cateva sute kg in volum.

Zdrobitoarele de struguri electrice, spre deosebire de masinile fizice, sunt simplu de gestionat si pot fi facute de o singura persoana. Ele sunt in principiu aceleasi, cu exceptia motorului electric folosit pentru a initia procesul de zdrobire. Avantajul utilizarii acestei configuratii este ca materialul zdrobit are dimensiuni consistente.

Capacitatea de procesare a strugurilor la dispozitvele electrice variaza. Pentru productie mica, exista concasoare cu capacitati de sute pana la tone de kg. Pentru vinificatia casnica la scara mica, se poate folosi o unitate cu o capacitate maxima de cateva sute. La fabricarea unor cantitati mari de vin se pot folosi echipamente de zdrobire cu capacitati cuprinse intre zeci sau sute tone pe ora.

La zdrobirea strugurilor cu o capacitate de cateva tone pe ora, echipamentele de zdrobire actionate electric au o putere medie de un kW.

Zdrobitoarele de struguri cu desciorchinator

Zdrobitoarele de struguri cu role si cele rotative sunt cele doua tipuri principale de zdrobitoare. Pentru vinificatie, rulourile sunt cea mai comuna optiune, deoarece se potrivesc cel mai bine cu nevoile tehnice ale vinificatiei.

Aceste tocatoare functioneaza pe baza utilizarii a doua sau mai multe roti care sunt distincte ca forma. Cel mai adesea, ele sunt vazute intr-o varietate de modele mototolite, lobate sau netede. Acest tip de concasor este folosit pentru zdrobirea mustului in bere de inalta calitate. Axul unui zdrobitor rotativ se roteste cu o viteza rapida. Din cauza loviturilor de rotor, strugurii in acest scenariu sunt zdrobiti.

Utilizatorii pot dobandi mai mult colorant prin macinarea acestuia in rasnita. Strugurii rosii sunt folositi pentru a produce must, care este o bautura fermentata.

Exista multe tipuri diferite de concasoare disponibile astazi pe piata, fiecare cu propriile caracteristici unice. Instalatiile de zdrobire pot fi construite din lemn, plastic, otel vopsit sau otel inoxidabil, in functie de material.

Un zdrobitor de struguri din lemn este cel mai popular instrument pentru productia la scara mica in casa. Zdrobitoarele de struguri din otel inoxidabil, disponibile intr-o gama larga, sunt cele mai populare printre proprietarii de afaceri pentru utilizare in productie.

Tipul de incarcare la cele mai bune zdrobitoare de struguri

Zdrobitoarele avansate sunt disponibile pe piata si pot fi incarcate intr-o varietate de moduri. Un vas orizontal sau vertical este disponibil in mai multe configuratii. Zdrobitorul centrifugal este un nume comun pentru acest tip de furaj. Sunt fabricate zdrobitoare cu role de incarcare verticala.

cel mai bun zdrobitor de struguri poate fi gasit intr-o gama larga de forme si dimensiuni, toate fiind disponibile pentru cumparare. Zdrobitoarele de struguri hidraulice vin intr-o gama larga de stiluri de la mai multe marci, dar proportiile lor sunt uniforme.

Cantitatea de taninuri dintr-o bautura sau un vin potential determina gustul acesteia. La zdrobirea miezului sau a coajelor de struguri, acestea pot patrunde in pulpa. In comparatie cu boabele de struguri, fagurii au mai multi tanini, deoarece dureaza mai mult pana se maturizeaza.

Fara ele, vinul va fi mai acid si, daca are o cantitate excesiva, poate chiar sa aiba un gust aspru. Daca nu sunt eliminate. Pentru a scapa de ele se folosesc mecanisme cu separatoare de pieptene. Folosirea unui arbore suplimentar pentru a imparti crestele de boabe este baza de actiune pentru aceste concasoare. Boabele sunt zdrobite intr-o pereche de elice, iar crestele sunt colectate intr-un borcan sigilat inainte de a trece la urmatoarea etapa de procesare.

Vinul alb se face cu ajutorul unei astfel de rasnite. Cand impartiti crestele, tineti cont de soiul viitorului vin si de strugurii care vor fi utilizati. Datorita strugurilor colectati cand sunt stafide si ofilite, este imposibil sa utilizati un zdrobitor cu divizor cu pieptene la prepararea vinului de muscat. Acest lucru face dificila distingerea crestelor de boabe.

Cum se creeaza o masina de zdrobit struguri de casa

Din punct de vedere al formei, este un trapez taiat din otel inoxidabil. Pentru realizarea buncarului se foloseste otel cu o grosime de cativa mm. Placajul din lemn este folosit pentru caroserie, iar dimensiunea rotilor care merg in el determina grosimea.

Jumatatea fetei placajului este detasabila datorita modului in care este fixata. De exemplu, partea la care va fi conectat sistemul de prindere si transmisie. Dupa utilizare, cel mai bun zdrobitor de struguri poate fi usor dezasamblat si curatat datorita partii detasabile. Carcasa din placaj gazduieste o transmisie cu role.

Placajul lipit este rasucit pe o masina, apoi montat pe o axa de zece mm si asezat pe lipici pentru a crea aceste lucruri. Sunt necesare caneluri pe role pentru ca acestea sa semene cu roti dintate.

Latimea rolelor este de o suta mm, iar lungimea este determinata de capacitatea de prindere a strungului. Un spatiu de cativa mm trebuie lasat intre ele cand sunt plasate. Samanta de struguri va ramane intacta cu aceasta configuratie a arborelui.

Pe axe se introduc doua saibe, iar deasupra acestora se monteaza doua roti dintate de o suta mm dupa ce rolele sunt fixate in cadru din exterior. Unul dintre angrenaje are un maner de teava de fier conectat la el.

Un cilindru este folosit ca maner deoarece se roteste pe axa sa, ceea ce face munca mai convenabila. Pentru a suporta greutatea zdrobitorului, se foloseste un cadru de otel construit din tevi si benzi de otel de marimi variabile. Datorita designului cadrului metalic, storcatorul poate fi montat direct pe recipientul pentru celuloza.

Bucatile de lemn ale zdrobitorului de struguri au trei straturi de vopsea aplicate pentru a le proteja de lichidul coroziv care provine din struguri. Un astfel de concasor usor de utilizat va fi util chiar si pentru cei mai neexperimentati vinificatori.

Forma unui zdrobitor de struguri bun

Sezonul vinificatiei incepe oficial cand zilele devin mai scurte si noptile mai lungi. Rasitoarele instalatiei sunt folosite pentru a sparge boabele pana la o textura adecvata pentru productia ulterioara a vinului inainte de a fi presate. Datorita designului lor de baza, sunt populare atat pentru productia de vin acasa, cat si pentru cea comerciala.

In cele mai multe cazuri, cel mai bun zdrobitor de struguri consta dintr-o unitate de incarcare si o pereche de role instalate paralel la baza. Rolele sunt rotite pe tot parcursul procesului de fabricatie printr-un mecanism de angrenare si maner. Strugurii zdrobiti pot fi colectati intr-un recipient separat daca zdrobitorul este echipat cu unul. Ustensilele din lemn sau plastic pot fi folosite de alte concasoare in locul tacamurilor metalice.

Strugurii din unitatea de incarcare incep sa mosteneasca cand colectarea este completa. Pe masura ce parghia este rotita, rolele tocatorului incep sa se miste in diferite orientari, datorita angrenajelor aflate in functiune. Cojile strugurilor se sfarama in timp ce trec intre ei, eliberand sucul si pulpa intr-un recipient destinat pentru pulpa. Din fericire, samanta de struguri nu a putrezit.

Puteti folosi un zdrobitor de mana pentru a zdrobi un numar mic de struguri la domiciliu. Sistemele de actionare electrica sunt adesea folosite in medii industriale.

Trebuie sa existe doua persoane care folosesc zdrobitorul mecanic in acelasi timp. Unul umple blocul de incarcare cu material, in timp ce celalalt roteste manerul. Viteza cu care se roteste manerul determina cat de eficient este zdrobitorul. Cantitatea maxima de struguri care poate fi taiata in acest mod este de cateva sute kg.

Materiale folosite la constructie

Una dintre cele mai importante diferente dintre instalatiile de macinare a strugurilor este tipul de material utilizat. Masinile construite din lemn, plastic sau otel de inalta rezistenta pot fi utilizate intr-un cadru de productie.

Toleranta la aciditate a materialului trebuie luata in considerare la selectarea aparatelor de vinificatie. Deoarece sucul de struguri contine mult acid, poate degrada rapid orice obiect cu care intra in contact. Strugurii pot fi macinati acasa folosind cel mai bun zdrobitor de struguri de lemn.

Dispunerea influenteaza principiul de functionare al zdrobirii de struguri. Pompele centrifuge sau cu role sunt, de asemenea, optiuni. Rolele cu nervuri, elegante sau cu palete sunt factorul principal al tocatoarelor cu role. Buruiana este indepartata cu ajutorul acestor elemente si din ea se face vin de inalta calitate.

Rotorul unei rasnite centrifuge se roteste cu o viteza specifica, ceea ce produce actiunea de macinare. Masinile rotative sunt folosite pentru a sparge strugurii. Mustul produs de oricare dintre aceste zdrobitoare este folosit la fabricarea vinului rosu.

Pentru instalatiile de vinificatie sunt disponibile sisteme de incarcare verticala sau orizontala. Pentru mecanisme rotative, sunt piese orizontale, in timp ce pentru mecanisme cu role sunt rame verticale.

Zdrobitor de struguri profesional sau casnic

Zdrobirea este o etapa a ciclului de productie a strugurilor. Folosind aceasta metoda, sucul din fructe de padure este eliberat mai repede, iar pulpa este separata de suc. Zdrobitoarele de struguri sunt instrumentele comertului in aceasta situatie. Oasele trebuie pastrate deoarece sunt o parte critica a procesului tehnic. Cand taninurile semintelor sunt distruse, vinul capata o amaraciune suplimentara, care este dur de baut.

Cea mai mica cantitate de zdrobire a fructelor este necesara pentru vinurile albe pure usoare, sampanie si vinul folosit pentru a face coniac. Strugurii zdrobiti intens sunt folositi pentru a face vinuri rosii bogate si puternice. Procesul de zdrobire foloseste zdrobitoare rotative si cu role.

Distinctia in cantitatea de forta folosita pentru a sparge boabele, care are diverse efecte asupra intregului manunchi. Ambele aceste zdrobitoare de struguri includ un pieptene despartitor, care le leaga impreuna. In timp ce crestele din must sunt acceptabile in vinurile rosii, acestea trebuie separate in vinurile albe.

Procesul de preparare a vinului

Forta gravitationala folosita pentru a sparge fructele din aceste masini loveste ciorchinii de limitele acestora. Boabele sunt supuse unui proces mecanic traumatic si se oxigeneaza. Utilizarea lamelor de vasle faciliteaza stergerea temeinica. Pentru a separa crestele, materialul patrunde in interiorul cilindrului perforat. Zdrobitoarele de struguri centrifuge pot fi gasite atat in configuratie verticala, cat si orizontala.

La zdrobirea strugurilor rosii se foloseste cel mai bun zdrobitor de struguri ca acesta cu un pieptene despartitor. Mustul comercializat contine o concentratie mare de coloranti si compusi fenolici. Functia principala a zdrobitorului este de a separa ciorchinii si crestele de boabe pentru a zdrobi in continuare.

Materialele proaspete intra in masina, unde bataile brute lovesc fructele, separandu-le de creste si scotandu-le din tubul perforat. Fructele sunt apoi separate de ciorchine. Dupa aceea, boabele sunt aruncate pe pamant si zdrobite rapid de sucitorul. Distanta dintre role poate fi ajustata pentru a se adapta diferitelor tehnici de zdrobire a fructelor.