Cel mai bun aparat de gatit cu aburi

aparat de gatit cu aburi bun

Cand te preocupa sanatatea ta si ai vrea sa gatesti mai echilibrati, ai putea sa simti nevoia sa afli care este cel mai bun aparat de gatit cu aburi. Acest aparat de gatit cu aer cald este potrivit pentru a gati hrana de bebelusi sau pentru toata familia. Fie ca doresti sa afli pareri, recomandari, preturi sau sfaturi de achizitie, un aparat electric de gatit cu abur profesional este o alegere buna. Fie ca il ei pentru bebe sau pentru tine, iti doresti un model cu vase din sticla pentru 2021. Desi se gasesc si modele din bambus sau inox, recomandam sticla. Evitati plasticul si gasiti varianta fara BPA. Gasesti modele ieftine 2 in 1, 3 in 1 sau 4 in 1 cu care poti gati legume, carne, orez si alte preparate. Iti sugeram sa vezi acest produs: Tefal VC145130 de 6 litri.

Cele mai bune aparate de gatit cu aburi – TOP 10 modele noi

Te poti bucura de oferte si reducere la anumite modele. Este important sa urmaresti promotiile celor de la eMag, Altex, Media Galaxy, Flanco, Careffour sau Dedeman. Contrar modelelor pe gaz, cele electrice sunt foarte eficiente. Le gasesti in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si alte orase mari din Romania.

Aparat de gatit cu aburi Tefal VC145130 de 6 litri

aparat gatit cu aburi top

Timer de 60 de minute cu oprire automata
Otel inoxidabil
Accesoriu pentru orez
Compatibil cu masina de spalat vase

Aparat de gatit cu aburi Philips HD9126/00 de 900 W

aparat gatit la abur bun

Toate piesele pot fi spalate in masina de vase
Putere de 900 W
Castron de preparare la abur pentru supa, tocanita, orez
Indicator nivel apa

Aparat de gatit cu aburi Heinner Master Collection HSA-1000XMC

cel mai bun aparat de gatit cu aer cald

Putere: 1000 W
Capacitate totala de 12 l
Bol pentru orez
Timer 90 minute
Picioruse anti-alunecare

Aparat de gatit cu aburi Tefal Steam n’Light VC3008 de 10 Litri

cel mai bun aparat de gatit la abur tefal

900 W
Gateste legume, morcov, brocoli, varza, peste, orez, carne alba, oua, desert
Stocare patentata ultracompacta
Programe de pastrare la cald
6 programe de gatit

Aparat pentru gatit orez ECG RZ 19

aparat bun de gatit orez

Putere de 700 W
Design din otel inoxidabil
Capacitate vas de 1500 grame orez
Vas de gatit detasabil cu suprafata antiaderenta
Capac de sticla

Aparat de gatit cu aburi Daewoo DFS900W cu 3 cosuri

aparat gatit la abur pentru bebe

Putere de 940 W
Suport pentru chifle
Prajire pe 7 trepte
Perfect pentru orice bucatarie

Aparat de gatit cu aburi Russell Hobbs Cook@Home 19270-56

aparat de gatit la abur din sticla

Putere 800 W
Capacitate de 9 litri
Baza din otel inoxidabil
Timer de 60 minute
Tava pentru scurgerea apei

Aparat de gatit cu aburi profesional Magimix Cuiseur Vapeur

cel mai bun aparat gatit la abur profesional

Putere de 1900 W
4 programe automate
Inox
Fara BPA
Oprire automata

Aparat de gatit cu aburi Cecotec Vapovita 3000

top cele mai bune aparate de gatit la abur

Putere cumulata de 800 W
3 cosuri gatire
Protectie supraincalzire
Volum de 9 litri

Aparat de gatit cu aburi Clatronic DG 3547

gatit la abur bebe

800 W
Otel de calitate superioara
Timer digital programabil
Usor de curatat


Care este cel mai bun aparat de gatit cu aburi

gatit la aburi

Gusturile si obiceiurile cumparatorilor evolueaza. Alternativele sigure devin acum din ce in ce mai populare in randul publicului larg. De fapt, exista multi tineri pentru care o dieta buna pare a fi singura optiune. Aceste persoane ar dori cu adevarat un aparat de gatit cu aburi si ceea ce acesta ofera pentru o dieta sanatoasa.

Deoarece intelegeti metoda de preparare a aburului si prepararea meselor, va dati seama si ce este un asemenea aparat. Este intr-adevar un obiect de uz casnic care va permite sa imbratisati procesul de preparare a alimentelor cu abur. Multe aparate de gatit cu aburi necesita electricitate si sunt destul de usor de utilizat.

Valoarea unui aparat cu aburi ar fi ca ii ajuta pe toti sa manance alimente sanatoase in fiecare zi. Alimentele preparate la aburi sunt incredibil de sigure. Intr-o masura semnificativa, alimentele facute la abur retin substantele nutritive, pentru ca asta conteaza cu adevarat. De fapt, avantajele unui aparat de gatit pe baza de abur sunt substantiale.

Face stocarea convenabila si eficienta a alimentelor, care tinde sa economiseasca o cantitate de munca in schimb. Necesita o monitorizare foarte limitata, care se bazeaza in mod normal pe sistem si caracteristicile sale de protectie. Compozitia alimentelor nu este schimbata si nu se foloseste ulei. Deloc greu de folosit, foarte convenabil de curatat. Deci, majoritatea tipurilor de alimente pot fi folosite pentru gatitul la abur.

Cum sa gasiti aparatul de gatit la aburi potrivit

Desi, daca sunteti nou la intreaga abordare de gatit la aburi atunci cand vine vorba de cumpararea unui asemenea echipament, este posibil sa aveti nevoie de putin ajutor. Doar aceasta referinta va poate ajuta sa faceti o alegere mai buna si veti prepara mancare buna in cel mai scurt timp, fara prea mult efort.

Marimea pe care o alegeti este primul aspect despre care veti dori sa va interesati. In special, aparatele de gatit cu aburi se potrivesc bine oricui, de la o familie mare pana la una mica. Deci, iti poate placea un model mai compact daca locuiesti de unul singurr. Nu va stresati, exista si versiuni mai mari disponibile daca aveti nevoie.

Cautati cel mai bun aparat de gatit cu abur electric care are un exterior opac si va ajuta sa vedeti cu usurinta nivelul apei. Acest tip de feedback vizual te ajuta mult mai mult decat ti-ai fi imaginat inainte. Cautati ceva si cu piese detasabile. Aceste tipare sunt mai usor de intretinut si multe dintre ele sunt, de asemenea, sigure pentru masina de spalat vase.

Utilizarea usoara a echipamentului de bucatarie

Exista inca cateva calitati care il fac usor de utilizat. Luati nota despre astfel de functii, cum ar fi functia de mentinere la cald, cronometre si functia de oprire automata. Cand cumparati un astfel de produs, anumite versiuni vin cu boluri de orez si puteti utiliza, de asemenea, aparatul pentru a va pregati astfel de preparate.

Oricine doreste sa apeleze la alternative mai bune pentru alimente se poate gandi sa cumpere un aparat de gatit cu aburi. Astfel de metode sunt foarte usor de utilizat si nu trebuie sa invatati nimic despre gatit atunci cand utilizati asa ceva.

Sportivii amatori si sportivi profesionisti pot cumpara acest lucru, deoarece este de o importanta extrema pentru a avea parte de un stil de viata echilibrat. Sa presupunem ca aveti toate informatiile necesare despre gatitul la aburi si sunteti dornici sa achizitionati cel mai bun model de pe piata din Romania in acest moment, pe baza sugestiilor recomandate. Iti ramane doar sa faci alegerea.

Alege cel mai bun aparat de gatit cu aburi pentru bucataria ta

In general, atunci cand oamenii gatesc orezul in gospodarie, acesta in mod normal are nevoie de abur. Mancarea poate arde uneori mai ales in partea de jos, agravand gustul persistent al orezului. In astfel de cazuri, puteti oricand arunca orezul care a fost ars, ducand la risipa de alimente. Prin urmare, cele mai bune aparate de gatit cu aburi din Romania vor veni cu adevarat in ajutor pentru a produce orez gatit corespunzator. Rezultatul obtinut cu configuratia de ceas pe care o au, este orez complet preparat, fara arsuri.

Exista intr-adevar o gama larga de aparate de gatit la abur disponibile astazi, dar cand ajungi sa-l alegi pe cel potrivit, poate fi o atingere dificila.

Nu uita sa adaugi apa pentru generarea aburului

Chiar daca incepeti sa discerneti cum legumele ar trebui sa fie pregatite la abur, este foarte normal sa doriti doar sa le puneti imediat in recipient, apoi sa le gatiti cu abur. De cealalta parte, cand aveti apa fiarta pentru prima data si apoi aduceti acele legume sau alte produse alimentare, veti descoperi ca ultima reteta este mai buna.

Asezati legumele imediat ce fierbe apa, puneti-le pe capac si lasati procesul de aburire sa se desfasoare. De asemenea, s-ar putea sa doriti sa continuati sa cresteti sau sa micsorati caldura atunci cand procesul e aproape de final.

Un alt aspect foarte critic al gatitului cu aburi este in principal apa. Intr-adevar, un element crucial este adaugarea unei cantitati adecvate de apa. Cand utilizati recipientul de depozitare a apei, doriti sa incepeti prin plasarea a aproape 3 milimetri de apa in recipient. In masura in care a fost plasat in rezervor, nu doriti ca apa sa iasa din cauza aburului, deoarece acesta este cel mai bun traseu pentru a strica mancarea.

De cealalta parte, nu puteti adauga putina apa, deoarece acest lucru ar putea duce la incalzirea tigaiei daca apa este clocotita pana la terminarea timpului de gatit.

Cum are loc generarea de abur la aceste aparate

In timp ce utilizarea lichidului este probabil cea mai populara tehnica pentru prepararea alimentelor la abur, nu trebuie sa va limitati niciodata la doar apa si sa fiti putin mai creativi. Oferiti meselor o abordare de aroma subtila si specifica. S-ar putea lua in considerare utilizarea de legume sau carne de pui in loc de doar apa pura. Pana cand incepe sa fiarba, adaugati un fel de lamaie sau sare in apa. Daca preferati sa fiti mai indrazneti, ar trebui sa aplicati cateva condimente direct in lichid.

Condimentele au gust puternic, dar in comparatie cu modul in care le folositi direct in orez, se vor simti mai slab. Cand experimentati, va rugam sa retineti ca acest lucru poate schimba timpul necesar pentru a fi fiert, ceea ce poate afecta procesul general de gatit.

Este intr-adevar ingrijorator faptul ca mancarea la abur devine complexa. Legumele preparate la abur ar dura cateva minute pentru a se prepara, astfel vor fi urmatorul lucru pe lista produselor de facut. Dar, totusi, vor exista si momente in care ati putea descoperi ca, chiar inainte de a intentiona sa le pregatiti, legumele si poate alte produse alimentare au incetat sa se abureasca.

Daca cineva se confrunta cu un astfel de scenariu, nu va fi suficient sa opriti aburul singur. In afara de aceasta, pastrarea produselor in oala ar incepe in cele din urma sa incalzeasca articolele, facandu-le moi. Plasandu-le intr-un recipient plin cu apa rece, acest lucru va face legumele crocante.

Avantajele unui astfel de electrocasnic

Pentru a optimiza si standardiza activitatea de gatit, cel mai bun aparat de gatit cu aburi este o masina de automatizare moderna in care alimentele sunt gata sa foloseasca aerul cald, la fel ca aparatele de facut paine. Gatitul meselor cu abur au multe avantaje fata de alte tehnici de gatit.

Lipsa de carbohidrati si agenti cancerigeni este esentiala. Desi oamenii fac mesele folosind aburi, nu necesita utilizarea plantelor si a grasimilor animale. Tocmai din acest motiv, nu pot fi prezente substante uleioase sau particule in produsul care fierbe. Produsul nu este procesat la temperaturi foarte ridicate atunci cand se foloseste abur, ca si in cazul altor tehnici de gatit. Ca urmare, componentele nutritive nu sunt supuse unor schimbari de temperatura foarte puternice si multe dintre ele nu sunt afectate.

Aburul are o usoara influenta asupra culorii sau gustului produsului gatit. Mare parte a aspectului si gustului sunt pastrate in produsele facute la abut. Astfel incat mancarea care este servita in aburi este foarte gustoasa.

Aparatul de gatit cu abur electric este un dispozitiv foarte util de achizitionat pentru apartamentul tau, deoarece veti putea gati o gama multipla de mese sanatoase.

Lucruri de retinut la achizitionarea unui aparat de gatit cu aburi

Aceasta intensitate a aburului sau a fierberii alimentelor depinde de nivelul de energie al aburului pentru alimente. Tehnologia mai buna va ajuta sa accelerati viteza de pregatire. Aburitoarele moderne pentru alimente au o putere cuprinsa intre 500 si 1500 W si, sau chiar pana la 1600 W. Pentru familia standard, ar putea fi recomandat aparatul de gatit cu aburi de top care ofera o putere de aburire de aproximativ 800 W.

Un element de recunoscut sunt recipientele sau bolurile in care sunt asezate produselepentru preparare. In cea mai mare parte, la aceste produse s-ar putea da intre trei si sase cosuri pentru abur. Este relativ neobisnuit sa achizitionati aparate de gaitit la abur constand dintr-un singur container. Astfel, optiunea ar fi intre aburitoare care furnizeaza 3 sau 4 cosuri de aburire.

Daca utilizati aparatul pentru a face mancarea in comun, fie in unul, fie in doua cosuri, cele doua boluri aburitoare ar fi suficiente pentru dvs. Daca doriti sa serviti alte mese, este preferabil sa cumparati un model compus din mai multe vase similare. Un bol diferit, care poate fi folosit pentru diverse alimente si nu numai pentru orez, este bolul pentru orez. Bolul de orez poate fi livrat sub unul dintre recipientele obisnuite. Oamenii ar trebui sa tina cont de prezenta bolului de orez atunci cand cumpara un asemenea dispozitiv, deoarece acest recipient ar putea fi absent si in alte cateva versiuni.

Volumul recipientelor de gatit la aburi

Numarul meselor pe care le veti putea prepara simultan depinde de capacitatea acelor vase de gatit. Clientilor li se pot da boluri sau cosuri cu o dimensiune intre 1 si 12 litri. Conform cerintelor tale zilnice, puteti determina cu usurinta ce volum al acestor vase puteti folosi. In mod clar, va trebui sa aruncati o privire asupra volumului castronului de orez, deoarece acesta ar putea diferi puternic de potentialul dat de cosurile traditionale.

Pe langa volum recipientului, intereseaza-te si de panoul de control. Sunt doua tipuri de regraje, mecanica si electrica, care pot fi utilizate la un aparat de gatit cu aburi. Reglarea manuala vine cu un comutator, care este utilizat in locul dorit cu o miscare simpla.

Din cealalta parte, comanda electronica ofera optiunea modului dorit pe o alta configuratie compusa din butoane.

Recipient pentru stocarea condesnului

Un container este un loc in care condensul de abur se stocheaza, dar si apa din produsele de gatit. Cel mai des acest sisstem consta doar dintr-o tava. Lichidul si umezeala create se varsa mai departe in acel recipient dedicat. Cu celelalte tipuri de modele, pot fi si mai multe astfel de vase.

Mai ales daca nu va plac fluidele provenite din recipiente diferite pentru a nu fi combinate intre ele, ar trebui sa alegeti modelul care contine recipiente individuale. Pentru context, acest lucru ar putea fi extrem de util atunci cand pregatesti multe tipuri de sosuri sau supe.

Este posibil ca accesoriile care pot fi utilizate cu un aparat de gatit la abur sa nu fie necesare pentru utilizarea obisnuita. Cu toate acestea, atunci cand pregatiti masa acestea va ofera o multime de functionalitati suplimentare.

Indicarea nivelului apei face posibil sa va asigurati ca exista suficienta apa in aparat. In cazul in care volumul este mic, rezervorul de apa pentru aplicarea apei va permite sa adaugati apa. Cu un mare confort, suporturile pentru oua ajuta la prepararea oualor. Dupa ce ati trecut prin toate caracteristicile enumerate mai devreme, puteti stabili foarte repede care pare a fi cel mai bun aparat de gatit la aburi care ar satisface toate nevoile posibile.

Metoda de gatit cu aburi

Cu abur, cu cat esti mai precis, cu atat vei obtine rezultate mai mari. De asemenea, este foarte convenabil sa aveti un ceas care sa fie bine gestionat si usor de inteles. Vor exista configuratii preprogramate pentru anumite aparate de gatit cu abur automate, care va pot oferi o experienta mai buna si pot face aburul destul de usor de utilizat. Altele implica configuratii manuale.

Nu exista nicio optiune de urmarire pentru vaporizatoarele neelectrice, deci va trebui sa actionati temporizatorul individual si sa urmariti pregatirea pentru a profita la maximum de vaporizatorul dvs.

In sertarele tale un asemenea aparat va ocupa spatiu. Du-te in cautarea unui model care sa fie stivuibil sau sa aiba capacitate de compactare daca te ingrijoreaza spatiul. Cu variantele de materiale din otel, silicon si palstic optiunile de indoire sunt mai populare. In timp ce este depozitat, ampasarea containerelor unul peste altul este un lucru bun, economisind astfel spatiu.

Volumul unui dispozitiv de pregatit alimente la abur variaza. Volumul dispozitivului pe care trebuie sa il cumparati depinde in mare masura de intentiile tale de gatit. Compozitia familiei conteaza adesea avand in vedere dimensiunea lui.

Adesea, modelul specifica dimensiunea pe care o doriti pentru gatitul de alimente. De exemplu, pentru utilizarea la cafenea, aveti nevoie de un model alimentar semnificativ mai mare decat cat aveti nevoie pentru o casa. Desigur, pentru tine intentia de utilizare decide candidatul potrivit.

Lucruri de top de care sa tii cont

Exista diverse materiale pentru aparate de gatit la abur alimentare, inclusiv otel inoxidabil, aluminiu, plastic si cauciuc. De asemenea, trebuie sa luati in considerare faptul ca un cost vine adesea cu tipul de calitate. Alegerea unui model bun care este robust si pe care il puteti folosi timp de cativa ani este cruciala.

Ar trebui sa puteti verifica nivelurile de apa de-a lungul gatitului, astfel incat sa puteti adauga apa odata ce este necesar si sa preveniti pregatirea uscata a meselor. Respectiv mancarea si, eventual, oala ta vor fi deteriorate daca apa se evapora. In timpul pregatirii mancarii, cele mai bune aparate de top va vor permite sa masurati nivelul apei si, eventual, sa supliniti apa.

Nu exista cu adevarat nici un aparat bun care sa fie destinat tuturor tipurilor de mancare. Pentru a selecta tipul potrivit, este important sa intelegeti caracteristicile alimentelor pe care va asteptati sa le incalziti. De asemenea, trebuie sa retineti timpul de aburire in plus fata de cele de mai sus. Daca este avantajos pentru nevoile tale de gatit, este crucial sa decideti. Volumul de depozitare a apei presupune un factor crucial de luat in considerare.

Pentru a adauga capabilitati suplimentare utile, producatorii si-au evaluat si imbunatatit liniile de produse. Activitatea digitala amanata de inceput, cronometru si mentinerea caldurii sunt instrumentele suplimentare ale acestor echipamente alimentare in prezent. Alegerea acestor beneficii pentru gatit mai rapid si mai eficient poate fi binevenita.

Concluzii despre cel mai bun aparat de gatit cu aburi

Unul dintre cateva gadgeturi minunate pentru a gati mai sanatoas este un aparat de gatit cu aburi bun. Foloseste abur pentru a-ti gati produsele, intr-un mod sanatos si eficient.

Metoda nesanatoasa de a gati sub diferite forme este de a gati folosind ulei. Mancarurile gatite in casa, in diferite moduri folosind uleiul are urmari nefaste asupra sanatatii noastre. Ceea ce poate duce la anumite preocupari grave, cum ar fi balonarea stomacului, bolile de inima, nivelurile ridicate de colesterol si asa mai departe.

Toata lumea este constienta de bunastarea lor in aceasta lume moderna haotica. Si un stil de viata echilibrat al nutritiei contribuie atat la un corp mai sanatos, cat si la o viata sanatoasa. Prepararea la abur este o salvare in acest sens. Este mai sanatoasa decat prajirea la o plita cu inductie, la o plita incorporabila pe gaz sau la aragaz.

Ce poti gati la abur

Ok, aburul este folosit pentru a prelucra produse precum fasole, carne de pasare, rosii etc. Aburul a devenit unul dintre cele mai puternice tipuri de preparare a alimentelor. Pastreaza nu numai culoarea alimentelor, dar si vitaminele si mineralele. Un inlocuitor mai sanatos al produselor procesate sau congelate este gatitul lor la un jet de abur.

Numerosi producatori de astfel de echipamente sunt prezenti pe piata si poate fi o provocare obositoare sa alegeti modelele cele mai bune. Oamenii au incercat multe dintre cele mai bune aparate de gatit la abur din Romania si au lasat feedback. Puteti analiza parerile la fiecare produs.

Sistemul este rapid utilizat pentru o experienta de gatit sigura si de succes cu un abur puternic. Pentru a pregati mancare la abur este nevoie de apa. Astfel, in interiorul sectiunii pentru alimente, ar trebui sa verificati lichidul disponibil pentru gatitul alimentelor. Pentru a obtine cu adevarat detalii despre utilizarea dispozitivului, consultati instructiunile detaliate oferite de producator. Incalziti apa in afara echipamentului, introduceti condimentele, precum si alte produse alimentare. Acest lucru ar face mai usoara si mai sanatoasa pregatirea.

La ce te ajuta o masina de gatit la abur

Aburirea alimentelor se refera la procesul de gatire a alimentelor pe baza de temperatura si umiditate. Intr-o atmosfera sigilata care este umpluta cu vapori de apa, mesele pot fi usor preparate. Este intr-adevar cel mai bun aparat de bucatarie pentru gatit taitei, legume sau fructe si alte retete preferate zi de zi.

Te-ai saturat de mancarea prea gatita sau ai vrea sa incerci o metoda sanatoasa de gatit acasa. Sau poate ati dori sa petreceti putin timp, dar totusi sa mancati sanatos. Raspunsul poate fi un aparat cu abur. Deoarece nu trebuie sa introduceti uleiuri sau grasimi, gatitul cu aburi este una dintre cele mai sanatoase metode ce pastreaza toti nutrientii vitali esentiali ai alimentelor. Este important sa decideti ce functii va sunt necesare si daca se potrivesc cerintelor si dorintelor tale.

Aburitoarele sunt rapide si usor de curatat in comparatie cu alte stiluri de gatit. Deoarece nu folosesc ulei sau sosuri, nu exista grasime de curatat. Multe modele vin acum si cu piese sigure pentru masina de spalat vase, asa ca spalarea este o bataie de cap. Mai ales in comparatie cu alte cateva tipuri de preparare, aburi sunt convenabile si usor de spalat. Chiar nu exista grasime de sters, deoarece nu folosesc ulei sau lichide. In prezent, multe modele sunt disponibile cu module sigure in masina de spalat vase in zilele noastre, astfel incat spalarea este o sarcina usoara.

Sloturile sunt benefice pentru imbunatatirea capacitatii de procesare a aburului. In acelasi moment, acestea sunt, de asemenea, perfecte pentru a gati mese fara legatura. Legume intr-o etapa, fructe de mare in alta. Puteti utiliza pe deplin mai multe straturi daca decideti sa utilizati preparatul cu abur pentru cine de familie sau case mari. Un singur nivel este, in general, adecvat pentru mese individuale.

Dimensiunea echipamentului de gatit

Atunci cand achizitionati un vaporizator de alimente, primul si cel mai mare aspect de verificat este volumul containerului sau cantitatea de containere montate pe acesta. Cu cat mai multe cutii, cu atat am avea mai multe optiuni pentru mancare. Multe aburitoare sunt livrate cu doua sau trei galeti care pot fi asezate strans. Orice editie de ultima generatie, totusi, ajunge cu cinci numere de cos atasate la ea. Alegeti-l pe cel cu numarul perfect de pubele disponibile conectate la acesta.

Deci, daca vi se solicita mai multe despre volumul cosurilor, aburitoarele cu alimente par sa vina cu borcane de dimensiuni similare sau cosuri de diferite dimensiuni. In ambele combinatii, puteti monta un container echivalent. Aceasta forma de cos ajuta la mentinerea presiunii caldurii. Ar trebui sa modificati cosurile in jos si in sus si fara a fi arse, ajutand mancarea sa gateasca bine.

Prin urmare, oamenii trebuie sa pregateasca si sa organizeze procesul de gatit pentru cosuri variate in anticipare. Cu toate acestea, bonusul acestor cosuri este ca, dupa gatit, se monteaza unul in celalalt, acoperind golul si mentinandu-l mai eficient pentru pastrare.

Ceas cu functie de oprire automata

Un aspect destul de critic al unui abur pentru alimente este ghiseul. Sunt disponibile diferite tipuri de temporizatoare – ceasornic si electronic. Deoarece sunt mai specifice, va sugeram sa alegeti versiunile digitale. Multe ceasuri au o functie de asteptare, astfel incat sa puteti programa aburul sa ruleze la sfarsitul zilei. Desi mecanismul de oprire automata permite oprirea sistemului pur si simplu dupa terminarea fazei de gatit.

Exista o alternativa pentru cateva dintre aburi de masa pentru a mentine temperatura constanta. In timp ce va pregatiti, puteti seta aceasta caracteristica si sa completati volumul de apa. Functia de pastrare la cald functioneaza numai atunci cand este pastrat suficient lichid in recipientul de depozitare pentru ca alimentele sa ramana fierbinti timp de aproximativ una sau doua ore.

Consumul de energie electrica

Aceasta este de asemenea o problema esentiala de cercetat atunci cand cumparati un aparat de gatit cu aburi. Ar trebui sa verificati cata putere necesita o masina pentru prepararea meselor. Cu cat este mai mare cantitatea de putere, cu atat mai rapid va fi ciclul de preparare. Desi cu 800 W, ar trebui sa fii mai mult decat bine. Se va potrivi cu o mare parte din procesul de gatit bine, care va fi, de asemenea, ieftin pentru costurile cu energia.

Testati nivelul de aburu cu ajutorul unui indicator de lichid. Se poate verifica exact cum se transforma apa in abur cu aceasta optiune.

Este o consideratie importanta de retinut atunci cand cumparati aceste produse. Prin urmare, se aplica si la aceste dispozitive de bucatarie. Garantia producatorului va ajuta sa inlocuiti sau sa restaurati rapid dispozitivul in cadrul acoperirii garantiei. Cu cat durata garantiei este mai mare, cu atat mai multa liniste veti avea. Asigurati-va ca alegeti cel mai bun aparat de gatit cu aburi electric cu o durata minima de garantie de 12 luni.

Cum se curata unitatea

Este esential sa cunoasteti sfaturi de ingrijire pentru a curata eficient masinile de gatit la abur. Deconectati intreaga conexiune la priza pentru siguranta. Pentru un anumit timp, lasati aparatul sa se raceasca. Goliti tava pana se raceste si varsati apa daca ramane. Pentru a curata, folositi apa curata si sapun si apoi frecati cu un prosop curat si uscat.

Pentru a curata petele sau urmele lipicioase, folositi otet cu apa si sapun. Nu conectati aparatul daca n uare apa, deoarece se poate defecta eventual. Mereu dezghetati alimentele pe care vreti sa le gatiti la abur inainte de a le incalzi.