Cea mai buna centrala termica pe lemne

Cei care vor o incalzire ieftina si buna, au nevoie sa stie care este cea mai buna centrala termica pe lemne. Pe langa lemne, unele centrale de acest tip pot functiona cu carbuni, peleti si rumegus. Este o solutie completa si economica, cu puffer si gazeificare. Perfecta pentru incalzire si apa calda, pentru o casa de 100mp, 150mp, 200mp sau 300mp. Pot fi facute tip soba, din fonta sau otel. Cea de apartament poate fi atat mica cat si mare. Noi iti vom spune cateva pareri, recomandari si pret. Uite la acest model numit Fornello A 35 kW.

Cele mai bune centrale termice pe lemne – TOP 10 modele noi

Centralele termice pe lemne de top sunt apreciate in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, Brasov. O sa vezi o sumedenie de modele pe eMag, Altex, Flanco sau Dedeman.

Centrala pe lemne, brichete si carbuni Fornello A 35 kW

top centrala termica lemne

Lemne, brichete si carbuni
Vas expansiune 50 litri
Cazan din otel prevazut cu controller inteligent si ventilator
Gratarul metal detasabil protejeaza grila de conducte de flacara
Suflanta pentru alimentare cu aer a camerei de ardere

Centrala termica din otel pe lemn Burnit WB 40 KW si Puffer izolat 1000 litri

centrala termica otel pe lemne buna

Putere utila maxima incalzire 40 kW
Recomandat pentru incaperi pana la 200 mp
Sistem incalzire cu boiler extern
Dimensiunea lemnelor pana la 50 cm
Manta de apa inconjoara intreaga camera de ardere

Termosemineu peleti cu agent termic Koph PM 25 kW Fiama

centrale termcie pe lemn bune

Functioneaza in circuit inchis
Control pentru temperatura camerei
Sertar de cenusa mare pentru curatare saptamanala
Pentru incaperi pana la 170 mp
Sistem controlat electronic

Centrala cu lemn si optiune arzator peleti Termax de 30kw

cea mai ieftina centrala pe lemne

Cazan cu combustibil solid fabricat din otel
Regim de temperatura de 90 / 60 ° C
Tabla de otel de inalta calitate
Recomandat pentru incaperi pana la 250 mp
Eficienta energetica incalzire A+

Centrala pe peleti, agropeleti paie, peleti floarea soarelui, carbune, aschii lemn, samburi, porumb, cereale Burnit WBS AC UB 27 kW

cea mai buna centrala termica paie

Pentru incalzire spatii de pana la 200 mp
Combustibilul se aprinde manual
Supapa de siguranta la 3 bar
Carbuni, peleti de lemn, agri-peleti (de paie si floarea soarelu), samburi uscati
Termostat independent STB


Care este cea mai buna centrala termica pe lemne

cea mai buna centrala lemn

Proprietarii de case private, managerii de afaceri viseaza la achizitionarea de cea mai buna centrala termica pe combustibil solid. Aceasta tehnologie de incalzire este calificata pentru a lucra pe lemn, rumegus, paie, pelete, carbune. Aceste produse sunt mult mai ieftine decat costul gazului si energiei. Avand in vedere ca exista o gama larga de sisteme cu diferite stiluri, specificatii si etichete pe piata, este o provocare pentru consumator sa realizeze ce centrala termica pe lemne sa aleaga. Este important sa stiti la ce criterii sa respectati cu strictete atunci cand decideti.

Centralele termice traditionale lucreaza pe brichete de carbune, cherestea si peleti. Prin foc, ele creeaza cantitati mari de funingine, cenusa si poluanti. Acestea functioneaza pentru o perioada foarte limitata si ar trebui sa verificati continuu la centrala, sa adaugati putere. In consecinta, incalzirea cladirii este ineficienta. Dar, desigur, acestea ofera avantaje – manipulare usoara, libertate si costuri ieftine. Cea mai buna centrala termica cu lemne cu ardere lunga sunt cu totul altceva. O cutie de foc generos proportionala pentru umplerea combustibilului, un mecanism de ardere cu doua camere, monitorizare electronica, fiabilitate si ecologie – acestea nu sunt toate beneficiile acestor sisteme de incalzire.

Combustibilul este introdus in a doua camera, care, conform unui anumit sistem de ardere cu o sursa limitata de aer, tinde sa arda de la inceput pana la sfarsit, producand astfel un volum semnificativ de caldura si in aceeasi perioada uscand partea de baza a combustibilului . Ori de cate ori suprafata superioara arde, o alta incepe sa arda. Faza de ardere continua suficient de mult, cu transfer complet de caldura. Gazul generator colectat in recipient este pompat in camera de ardere cu oxigen. Prin urmare, toate funinginea si emisiile produc energie termica suplimentara.

Tipul de lemn utlizat

Cea mai buna centrala termica pe lemn pot fi, de asemenea, aleasa pe baza combustibilului utilizat. Companiile producatoare spun adesea in directiile pe care va functiona cazanul lor. Carbunele scoate mult foc. O singura umplere va dura mai multe zile. Cu toate acestea, pentru cost, cea mai ieftina alternativa de combustibil este lemnul. Metoda de ardere nu produce sulf si vapori de apa, astfel incat durata de viata a centralei termice pe lemne este prelungita.

Conductivitatea termica a brichetelor de turba si a sistului uleios este destul de puternica, dar ar trebui sa luati in considerare cu anticipare daca ati avea in continuare capacitatea de a cumpara aceste forme de combustibil in cantitati adecvate. Optiunea de combustibil se bazeaza pe gusturile si disponibilitatea de capital.

Costul centralelor termice pe lemne variaza foarte mult in functie de marca, combustibil, materialul si marca. Si pentru cativa ani de utilizare, trebuie sa va dati seama ca veti achizitiona o centrala termica, apoi veti fi alertat la un nivel prea scazut. Centralele termice cu lemne cu ardere lunga nu pot fi ieftine. Utilizarea de cea mai buna centrala termica pe lemne pentru arderea indelungata este sugerata nu numai pentru incalzire, ci si pentru livrarea de apa calda. Centralele termice cu dimensiuni diferite vor incalzi atat proprietati mai mici, cat si case mari de oras, ateliere, afaceri si fabrici. Este profitabil din punct de vedere financiar si sustine climatul. Nu ati avea deloc ingrijorari in timp ce cumparati o centrala termica pe lemne cu utilaje automate.

Centrala termica buna pe lemne

Cele mai ieftine centrale termice pe combustibil solid sunt din acest grup. Aproape toate au otel cu grosimea peretelui de cinci mm. Prin simpla ardere a focului, se produce caldura. Fara a utiliza o tehnologie unica pentru ardere. Opereaza in principal pe lemn si carbune. Exista o serie de centrale pe lemne la preturi accesibile. Cu o plita din fonta pe care puteti prepara si incalzi mancarea pentru aproape orice nevoie.

Cea mai comuna forma astazi, dar in primul rand, ar trebui recunoscute variatiile arhitecturii acestor centrale. Cu un element de incalzire cu trecere multipla si stalpi de apa, centralele traditionale cu lemne cu ardere lunga au un mecanism de stocare termica incorporat. Si sunt, de asemenea, echipate cu robotica.

Asa numitele centrale cu ardere superioara sunt a doua versiune a acestei forme de centrale pe lmene. Combustibilul din interiorul lor este scanteiat de sus, timp in care consuma constant bucata cu bucata sub puterea roboticii. Care ofera o perioada lunga de ardere pe intreaga perioada operationala pe o singura sectiune si incalzire constanta. In aceasta grupare, centrala de tip inchis si cele de piroliza pot fi, de asemenea, clasificate.

Un alt tip de centrala termica cu ardere lunga este o centrala termica cu lemne. Este marcat de o ardere mai ieftina si mai lunga in comparatie cu centralele conventionale. Precum si de costuri mult mai ieftine. Arhitectura se realizeaza in acelasi mod al fluxurilor de convectie, cu exceptia faptului ca nu sunt pozitionate in partea superioara a focarului. Ci in spatele acestuia, permitand pastrarea fumului mai lung in fluxuri si, astfel, o conducere termica suplimentara.

Centrala termica cu peleti

Deoarece este cat se poate de automat, centrala cu peleti este in regula. Detinatorul pune combustibilul in rezervor si o mare parte din activitatile sale se opresc aici. Folosind un stift, peletele sunt adaugate la foc. Ambele proceduri sunt actionate prin mecanizare: sistem automat de alimentare, ventilator, combustie si stingerea incendiului pe arzator. Lungimea arderii cu o singura sarcina depinde de capacitatea incarcatorului. Asta este la zile febrile minime pentru o centrala cu un recipient de 300 de litri. In anumite situatii, poate fi aranjata o alimentare constanta cu combustibil si astfel arderea poate dura pana la multe saptamani.

Arata foarte bine pe foaie, dar costul sau redus atrage instantaneu interesul atunci cand apare problema achizitionarii de cea mai buna centrala temrica pe lemne si peleti. Problema este ca adesea un arzator decent tinde sa coste mai mult decat centrala singura.

Cum se alege o centrala termica cu lemne

Conectarea electricitatii si a gazului este departe de oriunde, dar este important sa va incalziti undeva. Constructia unei centrale termice cu lemne ar fi o alternativa ideala. Nu numai ca va va incuraja sa construiti un sistem de incalzire care sa fie complet independent, ci si sa fie foarte accesibil. Ca sursa primara si de rezerva de caldura. Au fost utilizate centrale pe lemne bune si ard busteni, rumegus, carbune sau pelete pentru a produce energie termica. Sunt dispozitive foarte grele, iar combustibilul trebuie aruncat frecvent. Dar centrala pe lemne buna va face fata celor mai avansate pe gaz si electrice datorita pretului redus al puterii obtinute.

Apare intrebarea: ce centrala termica cu lemne sa selectam, luand in considerare cantitatea de tipuri, stiluri si furnizori. Luati in considerare ce forma de combustibil din locul dvs. este mai buna si mai accesibila. Si daca toate tipurile de combustibili solizi inutili pot fi obtinuti ieftin. Ritmul de umplere a centralei termice cu lemne este acum o chestiune de comoditate. Nu doriti sa lucrati sau sa operati in camera centralei termice pe lemne noaptea tarziu. Utilizati un sistem care dureaza mai mult pe incarcare, la aceeasi rata. Si acordati atentie comentariilor altor clienti.

Instalatia de cea mai buna centrala termica pe lemne necesita, de asemenea, douazeci la suta din costul centralei in sine. achizitionarea unui cos de fum este o cheltuiala majora. Nu este costisitor sa faci majoritatea lucrurilor mici sub forma de tuburi, tuburi, o unitate de protectie, o pompa de circulatie etc. In plus, descrierea conexiunii pentru o centrala pe lemne buna nu ia in considerare aspectele echipei de integrare.

Aspecte in alegerea de cea mai buna centrala termica pe lemne

Centralele termie pe lemne care nu dispun de o sursa reglabila de combustibil sunt prevazute cu un ventilator care arunca fluxul de aer in rezervorul de ardere si un controler. Aceste centrale termice bune sunt adesea folosite pentru aprovizionarea gospodariilor cu apa calda si vara. Controlerul de tiraj mecanic actioneaza diferit fata de reteaua electrica si este cel mai bine de utilizat in locurile in care exista intreruperi regulate de curent. Acestea functioneaza la miscarea regulata a aerului. In general, centralele termice echipate cu comanda sunt mai eficiente si mai usor de utilizat.

Multe centrale termice pe lemne au fost construite din fonta in urma cu 15 ani. Acest lucru sugereaza ca erau voluminoase pe o placa de podea. Chiar si arhitectura era departe de a fi ideala. Iar cea mai scazuta productivitate de 68% pentru astfel de unitati de incalzire parea foarte asemanatoare cu zero. Ingineria a avansat bine. Si daca aplicam automatizarea contemporana aproape omniprezenta la cele de mai sus. Atunci obtinem utilaje de incalzire cu o productivitate de 94% si o perioada constanta de ardere de zile sau chiar saptamani. Si stilul arhitecturii se bazeaza foarte mult pe el.

Multe versiuni sunt echipate cu tuburi pentru alimentarea cu oxigen pe mai multe niveluri a arzatorului. Acest lucru va ajuta sa monitorizati in mod specific miscarea aerului si, astfel, modul de ardere, impreuna cu dispozitivul de computerizare si ventilatorul. Cea mai buna centrala termica cu lemne pentru arderea indelungata foloseste energia emisa din combustibil cu aproape 100%. Datorita caracteristicilor sistemului si poate sustine temperatura fixa.

Procedura de lucru a centralei termice pe lemne

Pentru a primi aer cald, combustibilul este livrat la centrala termica pe lemene si aprins. Este varianta originala aici. Exista centrale termice pe lemne de piroliza in care cuptoarele de lemn produc combustibil prin eliberarea de abur, care consuma in continuare. Aproximativ in acelasi moment, performanta se imbunatateste considerabil. Desi ulterior ne putem lupta cu excentricitatile operatiunilor centralelor traditionale si cu piroliza.

Cutia de foc este un vas larg cu pereti dubli, cu un sistem de racire sau racitor intre ele. Aceasta este cel mai frecvent apa, mult mai putin folosind un lichid antigel sau o combinatie de lichid si antigel. Agentul frigorific absoarbe caldura din lemnul ars, curge in cladire prin tuburi si schimbatoare de caldura si incalzeste aerul. Apa se deplaseaza la arzator pe masura ce se raceste si se inlocuieste. Pentru a spori fluxul de aer, sunt utilizate si dispozitive specializate.

Pe masura ce combustibilul este ars, acesta produce nu numai caldura, ci si gaze care trebuie extrase. Pentru aceasta este construita metoda de colectare a fumului. Un dispozitiv cu flux de aer fortat este adesea utilizat pentru a imbunatati eficienta acestei operatiuni. Cosul filtreaza aburii de la cazan in exterior.

Caldura excesiva a agentului frigorific este cel mai mare risc care poate aparea in timpul functionarii de cea mai buna centrala termica cu lemne. Lichidul va fi suficient de incalzit, iar caldura poate avea tendinta sa fie produsa de catre aceasta. Este posibil ca sistemul de incalzire sa nu poata suporta daca apa fierbe. Mai ales daca gospodaria are tevi metal-plastic suficient de vulnerabile la temperaturi extreme sau calorifere.

Diverse tipuri de centrale termice pe lemne bune

Diverse tipuri de cea mai buna centrala termica pe lemne au mai multe distinctii de configuratie, cu un aranjament general comun al unitatii. Este necesar sa impartiti intregul spectru de curent in principalele grupe: centrale pe lemne traditionale sau conventionale, centrale care produc piroliza sau abur, centrale termice cu ardere lunga si centrale termice cu peleti.

Centralele termice cu lemne traditionale sunt la fel ca sobele moderne. Ca o consecinta a arderii cu flacara a carbonului, aici se produce caldura. Ca general, uneori este folosit pentru lemne de foc sau gaze. Combustibilul este livrat de la o poarta, apoi prin cealalta – praful, precum si alte componente ale combustibilului sunt spalate de catre centrala.

Temperatura de ardere a gazului de piroliza este mai mare decat cea a lemnului de foc, ceea ce imbunatateste performanta centralei termice cu lemn cu pana la 90%. Daca se ia in considerare presupunerea ca faza de descompunere a lemnului este mai lina decat arderea sa. Ar trebui sa vorbim despre un alt beneficiu – o incarcare de combustibil poate dura 9 ore.

Centralele automate se numesc si centrale pe peleti. Acestea variaza oarecum de la modelele conventionale datorita conceptului de service. Dar au un rezervor pentru a tine rezervele de combustibil in plus fata de focarul. Acest lucru sugereaza ca, uneori, venirea si turnarea combustibilului in camera de ardere ar fi inutila – va fi manipulata de masini automate. Aproximativ o saptamana poate trece intre livrarile de livrare a combustibilului. In plus, ati putea configura in mod specific un astfel de dispozitiv pentru dvs. Combustibilul este perceput la momentul respectiv ca fiind unul dintre cele mai durabile din punct de vedere climatic. Peletii sunt aglomerari generate de resturi de lemn (rumegus, aschii etc.). Eficacitatea acestor dispozitive este de 89%, costul mai mare al cazanelor fiind singurul dezavantaj.

Schimbatoarele de caldura la cea mai buna centrala termica pe lemne

Este imposibil sa se spuna fara ambiguitate ce centrala termica pe lemne este cel mai bine de ales – totul depinde de pret. De particularitatile de lucru si de specificatiile tehnice. Companiile produc doar anumite centrale. Schimbatoarele termice din fonta au aceste beneficii. Acestea sunt construite din diferite piese. Facilitand expedierea si montarea acestora. In plus, poate fi inlocuit daca una dintre parti este afectata. Astfel incat longevitatea acestor centrale termice este de pana la 15 ani sau mai mult.

Un film de oxid de fier este acoperit cu fonta pe tot parcursul procesului. Este o rugina uscata care abia avanseaza, protejand majoritatea substantei de consecintele nocive. Fonta este mai predispusa la rugina. Ceea ce inseamna ca elementul de incalzire ar trebui spalat mai rar. Fonta retine caldura mai mult timp, ceea ce este un atu. Dezavantajul este ca, foarte incet, se incalzeste. Greutatea suplimentara, fragilitatea mai mare decat otelul si toleranta scazuta la temperaturi extreme sunt printre dezavantaje. Schimbatorul de caldura din fonta se va sparge rapid cu o schimbare brusca de caldura. Deci nu mai aduceti apa rece in schimbatorul de caldura deja cald.

Rezistenta la uzura este avantajul unui schimbator de caldura din otel si, atunci cand o astfel de sursa de caldura este incalzita in atelier si se stinge intr-o singura parte, devine posibila construirea de combinatii complicate de camere de ardere, sporind astfel productivitatea. Toleranta puternica la modificari bruste ale temperaturii. De regula, centralele termice pe lemne cu astfel de schimbatoare de caldura obtin o functionalitate mai sofisticata, deoarece incalzirea poate fi reglata deschis, fara riscul de a distruge cadrul.

Consumul de energie si materie prima a unei centrale termice

Este necesar sa divizati centralele termice pe lemn in doua forme, nevolatile cu tiraj normal si precare cu tiraj suplimentar. Nu sunt volatile cu tiraj normal, fara supape suplimentare, dar nu absorb energie. Intr-o configuratie similara, functioneaza centralele standard si poate unele centrale termice pe lemn cu ardere lunga. Si poate fi folosit ca sursa secundara de caldura si este echipat in mod ideal pentru locurile cu deficiente regulate de curent.

Specificatia conteaza includerea unui ventilator, care permite aerului sa ajunga la procesul de ardere. In aceasta configuratie, sunt create multe centrale cu ardere lunga, centrale termice cu peleti si piroliza. Veti utiliza meniul de setari pentru a personaliza anumiti parametri.

Centralele termice cu un singur circuit sunt raspunzatoare numai pentru dispozitivul de incalzire. Exista, de asemenea, centrale cu dublu circuit care va permit sa aveti o resedinta de oras cu un sistem de distributie a apei calde. Acest lucru este destul de la indemana si cu siguranta ar trebui sa luati in considerare acest rol atunci cand masurati capacitatea necesara. In plus, exista centrale termice pe lemne dotate cu aragaz. Va rugam sa retineti ca pentru centralele termice pe lemne exista versiuni montate pe perete sau montate pe podea.

Puterea efectiva a unei centrale pe lemne

Atunci cand selectati cea mai buna centrala termica pe lemne, una dintre indicatiile cheie pe care le puteti lua in considerare mai intai este capacitatea acestuia, care decide ce zona va furniza cu caldura. Doar din regiunea spatiului incalzit se poate continua. Puteti utiliza regula convenita in mod obisnuit: 1 kW de putere a centralei este necesar pentru fiecare 9-10 mp de spatiu.

Acest lucru trebuie tinut cont atunci cand se masoara capacitatea schimbatorului de caldura daca cea mai buna centrala termica pe lemne urmeaza sa fie instalat intr-o instalatie de alimentare cu apa calda. Pentru a mentine caldura in casa, specialistii recomanda ca capacitatea unei centrale cu dublu circuit sa nu fie mai mica de 22 kW in ambele situatii. Este mai usor sa gestionati masuratori mai detaliate pentru expertii care pot lua in considerare toate caracteristicile unei cladiri si a unui dispozitiv de incalzire.

Este posibil sa aruncati lemn de foc, gudron, pelete si rumegus intr-o camin de foc a centralei cu lemne. Este o eroare sa presupunem ca, indiferent de combustibilul inclus, productia cazanului ar ramane neschimbata. Multe modele de centrala termica pe lemne sunt capabile sa functioneze cu diferite forme de combustibil, dar in acelasi moment puterea optima poate fi atinsa numai atunci cand este utilizat combustibilul, asa cum arata furnizorul ca exemplu principal. Productia poate scadea cu 22 la suta atunci cand se utilizeaza benzina calorica redusa, iar daca este prea umeda, scaderea productiei va fi de pana la 32 la suta.

Cu cat este mai mare capacitatea camerei de ardere, cu atat veti umple mai mult combustibil si cu atat mai putin frecvent veti sprinta in focar pentru a arunca o componenta proaspata in ea.

La ce sa fim precauti

Cu siguranta merita sa se determine, chiar pana la achizitionarea de cea mai buna centrala termica pe lemne, daca centrala ar fi sursa primara de energie sau una secundara. In situatia de mai sus, ar trebui montat un rezervor de extensie sau un condensator de caldura – este mai bine sa faceti acest lucru direct decat sa actualizati intregul dispozitiv ulterior.

Daca este posibil sa apelati la combustibil gazos in viitor, puteti acorda atentie probabilitatii de a transforma centrala pe lemne dupa cum doriti. Prin adaugarea unui arzator, mai multe centrale conventionale sunt capabile sa se transforme in gaz. Este avantajos, dar trebuie luat in considerare faptul ca performanta centralei termice transformate ar fi mai mica decat cea planificata initial pentru carbune.

Nu vom deschide un secret daca sustinem ca coerenta se bazeaza foarte mult pe credibilitatea unui producator. Intreprinderile mari nu isi pot distruge marca cu articole de consistenta slaba, deci este vital sa preferi versiunile de la furnizori de renume atunci cand alegi un animal de companie puternic. Cand este mai usor sa nu economisiti, aceasta este situatia.

Cele mai bune centrale pe lemne sunt accesibile, ar putea fi utilizate in zonele cele mai indepartate ale omenirii, sunt destul de ieftine de functionat si independente. Totusi, va trebui sa va confruntati cu unele dezavantaje, ca necesitatea unei reparatii continue si a alimentarii, distributiei si umplerii fizice a combustibilului. Protectia este in mainile celor dintre noi, dar nu neglijati sa verificati gradul de tensiune si starea cosului de fum din rezervorul de expansiune.

Cum sa alegi mai bine o centrala termica pe lemne buna

Oprirea arderii lemnului sau carbunelui este aproape dificila – tot ceea ce persista este scaderea caldurii si se foloseste un schimbator de calduraastfel incat apa excesiv de fierbinte sa nu poata intra in dispozitiv. Colecteaza apa rece de la sursa de apa, deci este mai bine sa aveti inca o cantitate abundenta din ea in caz de lipsa de apa.

In centrala pe lemne sau intre centrala si restul dispozitivului de incalzire, schimbatorul de caldura poate fi integrat. Doar fundatia unei centrale termice pe lemne de otel poate fi incorporata in acesta.

Centralele termice cu lemne pentru piroliza sunt mult mai complexe. In configuratia lor, exista mai multe tancuri de ardere. In prima pozitie, lemnul de foc este plasat, faza de piroliza are loc cu lansarea gazului de piroliza la temperaturi ridicate si lipsa atmosferica. Se muta in a doua camera, unde agentul frigorific arde si da foc. Doar carbunele din lemn de foc persista. Centralele standard, frecvent intalnite in tiparele de circulatie naturala, pot avea fie un element de incalzire din fonta, fie din otel.

Pe de alta parte, productia de coroziune a metalelor este mai predispusa la otel. Cu astfel de variatii regulate, pot aparea fisuri la punctele de sudare, in ciuda rezistentei la temperaturi severe. In ce scenariu, inlocuirea centralei din otel nu ar fi fezabila ar trebui sa achizitionati una noua, fiabilitatea acestor sisteme e mica.

Capacitatea utilizabila este mai mare la centralele termice cu combustibil de top, iar combustibilul este raspandit mai egal in aceasta situatie. In special cand ajunge la un schimbator de caldura cu mai multe sectiuni din fonta, ar fi nevoie de anumite actiuni pentru a raspandi combustibilul cu precizie. Este traditional sa se afiseze o indicatie, cum ar fi proportia capacitatii de incarcare a combustibilului.

Cele mai bune centrale termice: cum le alegem

Centralele termice pe lemne au ratat gloria printre anumiti echivalenti multi ani in urma, dar concureaza constant pentru pozitii inalte in ultima vreme. Veti gasi sute de versiuni pe piata comerciala in prezent care functioneaza pe carbune, brichete, lemn, peleti, rumegus sau aschii de lemn.

Pentru a sustine un mediu cald la domiciliu sau in cladire, un astfel de sistem va ajuta sa generati apa calda, precum si sa furnizati adesea incalzirea sistemului de incalzire centrala. Pe baza regiunii, a nivelului de trai si a altor variabile, identificati cea mai buna alegere, deoarece turba poate fi combustibilul cel mai profitabil oriunde si lemnul de foc in alta parte. Exista, de asemenea, versiuni cumulative care va permit sa fiti incalziti odata cu lemn si, altul, cu energie.

De fapt, ca norma, capacitatea la cea mai buna centrala termica pe lemne este aleasa pe baza patratului spatiului pe care il poate incalzi. Expertii recomanda luarea in considerare a fluxului dispozitivului de incalzire. Deoarece scopul principal al centralei termice pe lemne este incalzirea lichidului la temperatura necesara. Iar incalzitoarele sau sistemul de incalzire prin pardoseala servesc, de asemenea, ca un schimb de caldura si aer cald in interiorul spatiilor.

Aspecte esentiale privind alegerea de top centrale termice pe lemne

Luati decizia cu privire la cantitatea de conexiuni din incalzitor, cand va trebui sa furnizati apa calda pentru uz personal, nu doar pentru incalzirea locuintei. Apoi, puteti monta o centrala termica pe lemne cu dublu circuit sau un singur circuit cu combustibil solid si conectati o centrala termica de incalzire intermediar la acesta.

Amintiti-va nivelul de consum. In cazul in care resedinta ar putea fi utilizata ca o locuinta principala sau cazare sezoniera, cum ar fi o casa de vara, ar varia. Materialul cadrului poate fi din otel sau fonta. Cu cheltuieli reduse, masuratori ideale, greutate redusa si durabilitate, alegerile din otel sunt satisfacatoare.

Aceste versiuni, totusi, sunt rezistente la coroziune si perioada lor de serviciu este de doar 15 ani. De 22 de ani, modelele din fonta isi ajuta clientii, dar sunt mult mai costisitoare si mai voluminoase decat echivalentele lor din otel, ceea ce asigura ca ar exista mai multe probleme de transport si integrare. In realitate, uneltele din fonta risca sa aiba un soc termic, deoarece fonta in sine este foarte fragila si nu rezista cresterilor bruste ale temperaturii.