Cea mai buna centrala termica pe gaz

centrala termica pe gaz buna

Incalzirea pe gaz este una dintre cele mai ecologice, astfel ai putea sa vrei sa stii care este cea mai buna centrala termica pe gaz. Ai de ales intre multe optiuni pentru apartament sau casa. Poti sa alegi modele in condensare, electrice, cu boiler incorporat sau boiler extern, cele care au optiunea sa mearga cu butelie GPL. Mai sunt cu tiraj natural, de pardoseala sau fara condensare. Pentru incaperi de 100 mp, 150 mp, 200 mp, 250 mp, vei gasi modele de la 12 kw, la 24 sau 35 kw. Noi iti vom arata care este cea mai economica, ieftina optiune, vom veni cu pareri, recomandari si pret. Poti sa vez acest model Ariston Genus One 24.

Cele mai bune centrale termice pe gaz – TOP 10 modele noi

Centrale termice cu montaj inclus basesti in Oradea, Cluj, Galati, Tg.Jiu, Tg. Mures, Braila, Bucuresti, Constanta, Arad, Timisoara, Iasi, Satu Mare, Brasov si alte orase din tare. Selectie mare de modele ai la eMag, Dedeman, Altex, Brico, etc.

Centrala termica pe gaz in condensare Ariston Genus One 24

cea mai buna centrala termica pe gaz

Pana la 94% eficienta, capabila sa atinga clasa energetica A
O singura centrala pentru GN si GPL
Controlul avansat al CO / CO2
Interfata cu ecran tactil de inalta rezolutie
Incalzire si preparare apa calda menajera

Centrala termica pe gaz in condensare Beretta Ciao Green 25 CSI

top centrala termica buna

Tiraj fortat
Kit evacuare inclus
24 kw
Centrala termica in condensatie
Schimbator in condensatie din aluminiu

Centrala termica pe gaz in condensare Immergas Victrix TERA 24

centrala termica pe gaz immergas

Doua schimbatoare de caldura
Pentru incaperi pana la 150 mp
Kit evacuare gaze
Sistem anti inghet
Display digital

Centrala termica pe gaz cu condensare Bosch Condens 2500 W WBC28-1DCE

top centrala termica pe gaz

Poate acoperi suprafete de pana la 230 mp
Kit evacuare gaze arse
Arzator cu flacara modulata
Ventilator turatie variabila
Apa calda menajera

Centrala termica in condensare Ferroli Bluehelix MAXIMA 28C

centrale pe gaz bune

Displayde 7”, full touch screen
Eficienta energetica incalzire A+
Clasa de protectie X4D
Capacitate vas expansiune 8 litri
Teromstat Connect


Care este cea mai buna centrala termica pe gaz

centrale pe gaz bune

Pentru cladiri si resedinte private, cea mai buna centrala termica pe gaz eficienta, accesibila si cel mai vizibil – sigura. De asemenea, cu achizitionarea unei centrale termice pe gaz, incepe constructia unei surse de caldura adecvate. Si trebuie sa il alegeti mai intai pe cel mai bun si trebuie sa luati in considerare anumite aspecte pentru a face acest lucru. Una dintre ele este ca este mai usor sa cumparati dispozitivul de la una dintre firmele de incredere. Care s-au dovedit a avea un succes favorabil in industrie.

Cea mai buna centrala termica pe gaz este in principal un dispozitiv dreptunghiular montat pe perete sau pe podea. Produce energie pe parcursul proceselor de ardere si garanteaza astfel functionarea sistemelor de incalzire si apa calda. Exista constrangeri de putere pe versiunile cu pereti mici – sunt mai potrivite pentru un studio decat pentru un spatiu rezidential. Ca standard, centralele termice pe gaz de podea sunt montate in spatii diferite. Deoarece masuratorile lor totale nu sunt constranse de altceva decat de rationalitate, precum si de capacitatea termica.

Stilurile de arzatoare pe gaz nu se bazeaza pe modelul cazanului selectat, dar decid functia si teoria eficientei centralei termice. Arzatoarele din atmosfera sunt ieftine si practic silentioase. Desi in spatiu, ele aprind atmosfera si au o calitate slaba. Un difuzor de aer integrat este echipat cu supraalimentatoarele. Centrala termica pe gaz are succes cu astfel de arzatoare si nu au nevoie de depozitare intr-o instalatie dedicata. O a doua faza de incalzire sau reglarea automata a transferului de caldura pot fi prevazute cu arzatoare modulante cu performanta variabila. Calitatea si eficienta acestora cresc in acelasi timp cu costul centralei termice.

Cum functioneaza o centrala termica pe gaz buna

Centrala termica pe gaz functioneaza in mai multe moduri, pe baza configuratiei, conform unui plan mai simplu. Gazul este livrat la arzator, care este pornit de un element piezoelectric sau de o energie electrica. Gazul aprinde si activeaza lichidul de racire prin metode ale unui schimbator de caldura. Uneori, prin intermediul unui dispozitiv, este permis sa curga prin mecanismul de incalzire. Este un mecanism diferit fata de cea mai buna centrala termica pe lemne.

Cele mai bune centrale termice pe gaz care includ o cavitate de combustie expusa pentru a sustine arderea utilizeaza aerul care vine cu sistemele instalate acolo direct din spatiu. Folosind tirajul normal prin cos, deplasarea se efectueaza. Desi un astfel de sistem arde o cantitate mare de oxigen, este montat intr-un spatiu non-viu special adaptat, cu un schimb de aer de trei ori. Pentru resedintele din case cu mai multe etaje. Aceste sisteme nu sunt complet ideale, deoarece orificiile de ventilatie ar putea fi utilizate ca cosuri de fum. Nu este nevoie de o incapere special amenajata pentru dispozitive cu focar sigilat. Deoarece camera este inchisa si nu intra in contact imediat cu zona de aer din jur.

Un horn coaxial diagonal, care ar fi un tub intr-un tub, este utilizat mai degraba decat un cos de fum traditional. O parte a acestui articol este conectata la unitate din partea de sus, alta trece prin perete spre exterior. Un astfel de cos functioneaza in mod clar: aerul este furnizat prin pasajul extern al unui dispozitiv cu doua tevi si un ventilator electric este utilizat pentru a expulza dioxidul de carbon prin deschiderea interna. Aceasta unitate poate fi montata in case si apartamente, precum si in orice spatiu usor de utilizat.

Cum alegi cea mai buna centrala termica pe gaz

Cea mai buna centrala termica pe gaz este un sistem pentru furnizarea de energie termica in care gazul este produs prin combustie. Sistemul de circulatie este incalzit cu ajutorul acestui abur, apoi ajunge la radiatoare, rezultand caldura transportata in intreaga gospodarie.

In gospodariile lipsite de conexiune la incalzirea centrala, centralele termice sunt cel mai frecvent construite – acestea pot fi utilizate pentru incalzire. Cele mai renumite sunt centralele termice pe gaz si electrice. Conform acestor constrangeri, versiunile alimentate cu gaz vor fi preferate in anumite situatii. Avantajele lor sunt combustibil ieftin, iar in timpul unei intreruperi de curent, anumite versiuni vor functiona.

Cineva poate presupune ca centralele termice electrice sunt preferate din lista de caracteristici. Desi aceasta nu este situatia in majoritatea situatiilor – simplitatea gazului depaseste orice, atunci cand profiturile pe acesta se dovedesc a fi destul de mari. Standarde diferite pot fi considerate o conditie prealabila pentru identificarea centralelor termice pe gaz: procesul de constructie, caracteristici, tipul de tiraj si altele. Ambele sunt relevante si vor fi tratate separat. Dar controlul ar fi raspunsul in orice situatie. Suprafata de incalzireeste calculata, iar o estimare precisa este cruciala aici – la urma urmei, daca se dovedeste a fi mai mica decat este necesar, ar exista o incalzire inadecvata si, daca exista mai mult, se vor pierde din banii lor.

Prindere pe perete sau amplasarea centralei termice pe podea

Doar centralele termice pe gaz de putere relativ mica pot fi conectate la perete. Dar, in mod normal, sunt suficiente studiouri si case mici, dar daca cladirea are o camera larga, va trebui sa montati editia la etaj. Centralelemontate pe perete sunt construite din materiale mai usoare datorita specificatiilor de masa pentru montarea pe perete, motiv pentru care criteriile de intretinere sunt mai stricte si ar fi important sa le fixam mai frecvent. Dar instalarea unei astfel de centrale este destul de usoara si are o dimensiune mica.

Chiar si in cazul materialelor grele, cum ar fi fonta si otelul, podelele pentru podea pot fi usor create. Au masuratori mai mari si pot fi mai eficiente decat modelele montate pe perete – pot fi folosite simultan si pentru incalzirea mai multor cladiri. Dar, in mod normal, este important sa alocati o camera separata pentru a construi o astfel de centrala – nu numai ca ar fi mare, dar creeaza si sunet.

Materialul pentru schimbatorul de caldura

Componenta schimbatorului de caldura este o combinatie de aluminiu sau metal. Disponibil: zinc, otel si fonta. Pe baza simplitatii performantei lor, schimbatoarele de caldura construite din otel sunt cele mai putin costisitoare. Otelul are plasticitate intrinseca, care, datorita temperaturilor ridicate, il determina sa se deformeze putin. Dar are o serie de dezavantaje mari: cantareste o tona si este predispus la rugina, ceea ce ii reduce viata foarte mult.

Deoarece este mult mai putin vulnerabil la rugina si are un volum redus, cuprul este unul dintre cele mai potrivite produse pentru un schimbator de caldura. In plus, acest metal se incalzeste si se raceste foarte usor. In mod obisnuit, cuprul este utilizat in centralele montate pe perete produse in strainatate.

Fonta nu se teme de oxidare si are un potential puternic de incendiu. Cu toate acestea, este delicat si trebuie utilizat cu prudenta. Necesita intretinere: cea mai buna centrala termica pe gaz se poate incalzi inegal daca nu detasati utilajul de pe podea, ceea ce poate crea pauze. La schimbatoarele de caldura, se foloseste de obicei un compus siliconic. Din acesta sunt construite schimbatoare de caldura turnate, care sunt utilizate in centralele cu condensare datorita tolerantei lor la condensul produs in ele.

Cele din inox, dureaza ani de zile, este predispus la rugina si are un grad scazut de inertie. Amestecul acestor proprietati il face unul dintre cele mai puternice produse pentru producerea otelului inoxidabil, dar este costisitor.

Diverse tipuri de centrale termice pe gaz

Cea mai buna centrala termica pe gaz cu circuit singular este o masina de incalzire conventionala, cu scop local: pregatirea unui agent frigorific pentru un sistem de incalzire. Avantajul sau esential este ca doar doua tevi sunt incluse in dispunere, printre mai multe componente: una pentru rezervorul de mediu de racire, cealalta pentru drenarea unuia deja incalzit. Structura vine, de asemenea, cu un schimbator de caldura normal, un arzator si o pompa care regleaza lichidul de racire – acesta din urma ar putea fi diferit in caz de circulatie naturala.

O centrala termica pe gaz buna este atasat la dispozitivul de CO la construirea apei calde – avand in vedere probabilitatea unei astfel de probabilitati, producatorii creeaza centrale termice pe gaz care sunt conforme cu aceasta unitate de stocare. Exista unitati duale mai complicate – fiecare cerc este destinat gatitului, celalalt pentru incalzirea apei. Pentru constructie vor exista 2 schimbatoare de caldura independente sau un bitermic combinat. Acesta din urma cuprinde o carcasa metalica, un tub exterior de CO si unul intern de apa calda menajera.

Apa este pompata si livrata la radiatoare in modul normal – in timp ce faceti clic pe masina, de exemplu, un canal de scurgere, senzorul de miscare este activat, pompa de circulatie este oprita, dispozitivul de incalzire inceteaza sa functioneze si circuitul de apa calda incepe sa lucreze. Modul precedent este restabilit dupa inchiderea robinetului.

Constructia centralelor termice

Dispozitivele sunt disponibile cu o camera de ardere expusa, arzator ambiental, admisie de aer interior, extractie gaze de esapament printr-un cos de fum vertical, in functie de configuratie. Cu un focar sigilat, un arzator cu compresie, printr-un cos orizontal coaxial, sursa de aer si materiale de ardere.

Produsele sunt impartite in 1 si 2 circuite in functie de cantitatea de structuri de servicii. Energia termica este configurata cu ajutorul centralelor termice pe gaz cu un singur circuit, desi puteti adauga si un boiler de incalzire implicit si puteti colecta automat apa calda dupa ce ati ridicat robinetul. Pentru case, sistemele cu doua comenzi sunt mai potrivite – sunt mici si usor de montat in bucatarie, de exemplu.

Cea mai buna centrala termica pe gaz de perete si de podea variaza in functie de forma de constructie. Primele doua au o energie mai mica si un schimbator de caldura metalic si sunt, de asemenea, compacte si subtiri, astfel incat sa se incadreze bine in gama de bucatarii a apartamentelor. Pentru resedintele private cu un dreptunghi foarte larg, acestea sunt, de asemenea, mai potrivite. De regula, in astfel de gospodarii sunt construite sisteme puternice si voluminoase cu schimbator de caldura din fonta.

Mecanizarea, care guverneaza activitatea tuturor unitatilor principale, joaca un rol major in gestionarea echipamentelor. Pe circuitele interne, termostatele sunt montate – starea optima de functionare este pastrata cu suportul lor, iar apa si energia sunt utilizate eficient. Dispozitivul de aparare este la un nivel semnificativ – raspunde la o intrerupere a curentului electric, inlatura focul si, daca este necesar, intrerupe alimentarea cu gaz. In plus, cunoasterea defectiunilor este prezentata in cazul unei defectiuni.

Ce centrala termica pe gaz buna sa alegi

Cand selectati cea mai buna centrala termica pe gaz, primul factor la care puteti acorda o atentie deosebita este puterea acestuia – trasatura principala. Pe baza mediului incalzit si a pierderii de caldura a casei dvs., se alege puterea centralei. Oamenii trebuie sa creeze un calcul al temperaturii pentru a alege o centrala buna. Acest lucru este foarte meticulos si implica munca unui tehnician certificat.

Exista centrale termice pe gaz montate pe perete destul de convenabile si mai eficiente decat centralele de podea. De asemenea, va pot furniza apa calda in cantitate adecvata, de asemenea pentru baie si bucatarie, in plus fata de incalzire. Centrala montata pe perete este totusi foarte usoara. Pachetul sau consta din: pompa, extensie pentru container, echipa de salvare. Este asezat pe perete si ocupa un spatiu minim. Sunt disponibile stiluri de centrale termice pe gaz bune montate pe perete cu emisii fortate de dispozitive de ardere. Si nu este nevoie sa creati un cos de fum pentru acest tip de centrala, deoarece pachetul contine un tub ramificat de dimensiuni mici si este realizat catre drum prin perete.

Pentru resedinte, este adecvat o centrala de tipul mentionat anterior: 2 cicluri, camera de ardere inchisa, coaxial, tip de convectie de incalzire, reglare electronica, montare pe perete, gama de putere de 15 pana la 25 kW. Pentru casa, este adecvat urmatorul tip de centrala: 1 circuit + centrala, focar deschis, semineu vertical, zona montata special, incalzitor cu condensare, circuite de comanda, sistem de podea, 35 pana la 48 kW de energie electrica.

Aspecte de siguranta la centrala termica

Nu doar amenajarea camerei, precum si protectia utilizarii utilajelor cu gaz sunt influentate de modul de asamblare a centralei termice. O montare pe perete va economisi energie, dar o serie de constrangeri structurale vor fi incluse in robustetea sistemului. Apropierea una de cealalta ar fi arzatorul, schimbatorul, pompa si circuitele de comanda, care vor stabili conditii intense de temperatura si vor impiedica intretinerea.

Dispozitivele de protectie joaca un rol cheie pe tot parcursul procesului, evitand caldura excesiva, racirea, scurgerile de gaz, obstructia supapelor si alte probleme. In serviciul dispozitivelor, exista functii diferite. In versiunea cu sistem cu 2 circuite, livrarea de apa calda este coordonata in continuare. In cazul unui focar deschis, gazele de esapament sunt extrase din cos printr-o conducta coaxiala cu cavitatea blocata. Sistemele de condensare utilizeaza, de asemenea, electricitatea din abur.

Puterea centralei, prin mijloace, este destul de utila. Meniul de setari integrate va ajuta sa verificati temperatura incalzitorului si a apei calde rapid si convenabil. Este disponibila o tranzitie intre optiunile sezoniere. In cladirile de apartamente si in resedinte, cele mai bune centrale termice pe gaz casnice sunt mai frecvent utilizate, chiar daca acestea din urma au incalzire consolidata – poate nu cea mai puternica. In case, case de iarna, piscine si facilitati conexe, implementarea are loc de obicei.

Care este cea mai buna centrala termica pe gaz

Oamenii trebuie sa inteleaga cateva detalii foarte importante despre echipamentele de incalzire pana cand incep sa aleaga. Gazul natural livrat prin infrastructura catre apartamentele noastre ar respecta legislatia si ar oferi o anumita valoare pentru incalzire. Aceasta valoare indica cand se consuma o unitate de volum de gaz, cat de multa caldura este emisa. Sarcina sistemului de incalzire este de a ghida aceasta energie pentru a incalzi casa atat cat este necesar. Cu cat o interpreteaza mai bine, cu atat succesul operei sale este mai puternic.

Iesirea sau, respectiv, performanta generatorului de caldura se bazeaza pe un procent din valoarea calorica a gazului. Definita clar, valoarea de performanta a unei centrale termice pe gaz indica cantitatea de caldura care poate fi transmisa in cladire prin arderea carbonului. Cu cat aceasta portiune este mai mare, cu atat sunt folositi mai multi purtatori de energie. Cu atat puteti pierde mai putine pierderi, ceea ce asigura o productivitate mai buna. Este posibil sa se compare cele doua cuvinte performanta si economie.

Un pic despre procesul de ardere a gazelor naturale. Este foarte complex, deci nu vom intra in profunzime. Dar vom ilustra compusii cheie care au fost dezvoltati ca urmare a operatiei. Carbon si apa simpla sunt emise atunci cand este asigurat un aer adecvat. Si sunt stabilite circumstante de aprindere perfecte.

Initial, caldura produsa in camera de incalzire incalzeste imediat ecranul de apa a centrai termice pe gaz. Majoritatea caldurii ajunge la schimbatorul de caldura din otel sau fonta, impreuna cu gazele de esapament. Aceasta este una dintre cele mai critice faze. Procesul de ardere mutand o parte din energia reziduala in lichid dupa turnarea in recipient. Ii lipseste irecuperabil suma de caldura care ajunge acolo, prinzand-o in mediul inconjurator.

Tentrale termice pe gaz in condensare

Combinatia optima pentru temperatura gazelor arse este asigurata de centralele termice pe gaz in condensare pe gaz. Acest lucru se realizeaza prin eliminarea temperaturii de vaporizare a apei.

Masina foloseste un arzator tubular montat intr-un schimbator de caldura din otel inoxidabil pentru aceasta functie. Cea de mai sus este o bobina, in care rotatiile sunt similare intre ele, iar interiorul curge lichidul de racire. Aburii nu au alta alternativa decat sa curga si sa se condenseze pe substratul. Sau printr-o astfel de bobina, producand caldura. Temperaturile generatoarelor de caldura prin condensare sunt slabe pentru gazele de esapament.Variaza intre 35 si 68 deg C, iar performanta este de 95%.

Cand vand generatoare de caldura cu condensare pentru gatit, unele companii au o singura suprafata de comercializare. De fapt, vorbind despre metoda de extractie a caldurii din vapori, performanta dispozitivului este declarata la 103%. Explicatia este urmatoarea: performanta unui la cea mai buna centrala termica pe gaz este de 94% si alte 9% se aplica datorita evaporarii. O estimare de baza ofera pana la 103 la suta din rezultat.

De fapt, regulile simple ale stiintei nu ar putea fi niciodata mai mari de 100% calitate. Si, in plus, aceleasi cantitati de caldura de focul care arde. Lichidul este cheltuit la evaporarea unei portiuni minuscule a acestuia. Iar centrala termica pe gaz doar il restabileste, oprindu-l sa se miste prin vas. De preferinta, iesirea va fi 100%, dar nu mai mult. Chiar si cu cele mai costisitoare si mai ieftine centrale termcie pe gaz pentru un spatiu rezidential ar putea oferi cel mult 96% in functiune.

Rentabilitatea unei centrale termice pe gaz

Daca aveti nevoie de un dispozitiv de baza non-volatil datorita excentricitatilor de service. Atunci va trebui sa va dati seama ca performantele sale pot sa nu fie la fel de bune ca cele ale unei centrale termice pe gaz in condensare. Va trebui sa va concentrati absolut asupra performantei sistemului de incalzire si asupra izolatiei decente a cladirii. Si ar trebui sa cumparati un economizor de apa in plus pentru a extrage in continuare caldura din gazele de esapament. Este montat si incalzeste apa care trece prin conducta de retur pe cos.

Eficienta si durabilitatea masinilor pentru centrale termice pe gaz nu pot fi scutite. Costul si eficienta ingineriei centralelor termice pe gaz au o legatura clara. Cu cat centrala termica pe gaz este mai ieftina, cu atat este mai putin eficient. Scaderea costurilor a fost atribuita rationalizarii abordarilor functionale si tehnice. Scaderii grosimii peretelui centralei termice pe gaz si adoptarii unei tehnologii limitate.

Care este cea mai eficienta si cea mai buna centrala termica pe gaz? Ce criterii pot fi utilizate pentru a-l descrie? In plus, simplitatea optima de intretinere. Apoi, cladirile sigure si de inalta calitate ar trebui sa fie echipate cu dispozitive care sa impiedice suprafetele cosului sa se incalzeasca prea mult si sa creeze praf de carbune periculos la foc. Si, in cele din urma, definitia preciziei inseamna adesea usurinta in utilizare.

Centralele termcie pe gaz cu circuit unic si dublu circuit

Astfel de stiluri au variatii majore in ceea ce priveste caracteristicile de constructie: centralele termice cu dublu circuit sunt mult mai usoare. Facandu-le potrivite pentru zonele cu spatiu disponibil restrictionat, dar de multe ori mai dificile in mediul de operare. O centrala termica cu dublu circuit incalzeste apa curenta si miscarea fluidului receptionat trebuie sa aiba o presiune puternica pentru ca sistemul de apa calda menajera sa porneasca instantaneu. Ceea ce duce la economisirea aproape imposibila a apei calde.

Centralele termice cu circuit dublu nu sunt, prin urmare, alegerea ideala pentru spatii largi. Prin care sistemele de admisie a apei sunt destul de departe de centrala in sine – robinete, bai etc. Acest lucru se datoreaza faptului ca un mecanism de circulare extern nu ar putea fi echipat cu o incalzire dispozitiv construit pe o bucla dubla.

Centralele cu un singur circuit au adesea propriile caracteristici si pot separa dimensiunile largi si implementarile care necesita multa munca. Structurile bazate pe cele mai bune centrale termice cu un singur circuit pot fi marite cu pompe de circulatie pentru a furniza apa calda in mai multe puncte de admisie a apei in timp ce utilizati o centrala. Desi performanta unui astfel de dispozitiv este limitata de capacitatea cetralei termice. De asemenea, este remarcabil faptul ca cheltuielile generale ale unei centrale termice cu un singur circuit. Si ale unui dispozitiv de centrala termica sunt mai mari decat pretul la cea mai buna centrala termica pe gaz cu dublu circuit.

Centralele termice pe gaz de perete si podea

Acolo, totul este usor. Montarea pe pardoseala are masuratori si capacitati mult mai mari decat echivalentele montate pe perete. Ceea ce permite motivului de utilizare doar in cazul spatiului restrictionat disponibil. Centralele termice pe gaz de podea sunt construite exclusiv la suprafata. In consecinta, deoarece au un schimbator de caldura din cupru care nu poate tolera temperaturi extreme. Capacitatea majoritatii centralelor termcie suspendate la perete este limitata la 32 kW.

Pentru incalzirea spatiului de la 125 la 565 mp, centralele termice pe gaz de podea sunt cea mai buna alegere. Centralelede podea pot avea incalzitoare ambiante sau turbocompresoare, pe baza designului. Rezistenta, zgomotul si pretul ridicat sunt o caracteristica unica a arzatoarelor atmosferice. In timp ce centralele termcie cu arzatoare cu supraalimentare au o performanta mai buna cu o cantitate enorma, dar costa totusi mult mai mult.

Cele mai bune centrale termcie pe gaz vor functiona doar pentru a incalzi casa sau pentru a crea si apa calda. Primul lucru pe care trebuie sa il cautati atunci cand gasiti boilerul pe gaz potrivit este dorintele dumneavoastra. Exista in principal centrale pe gaz cu dublu circuit montate pe perete. Acestea sunt cu adevarat la indemana, ocupand mult mai putin spatiu. Dar nevoia de a se conecta la putere este principalul lor dezavantaj. Acest lucru sugereaza ca numai daca exista lumina poate functiona. Dar un astfel de centrala termica pe gaz ar trebui sa fie legat intr-adevar de un stabilizator de tensiune. Astfel incat, in timp ce exista scaderi, circuitele sa nu functioneze defectuos.

Fie centralele cu circuit unic, fie cele cu circuit dublu sunt unul dintre tipurile de podea. Nu sunt volatile, au performante bune. Si, cu amplasarea unei astfel de centrale termice ar trebui sa experiemntati.

Cateva concluzii privind cea mai buna centrala termica pe gaz

Temperatura medie a gazelor de ardere, care arata eficienta cazanului, arata cat de mare este acest procent. Daca temperatura gazului din conducta de iesire a unitatii este de 180 deg sau chiar mai mare. Atunci aveti un aspect de incalzire care nu este destul de eficient. Lasa caldura sa iasa atat de curand. Daca temperatura gazelor de esapament este de 130 deg C, este deja posibil sa sugerati acesta centrala termica ca un compromis eficient.

Am afirmat in capitolul anterior ca umezeala emisa ca urmare a unui proces chimic se dizolva, eliminand o parte din energia din arderea gazelor naturale. Astfel, prin condensarea apei lichide produse, cele mai eficiente centrale termice sunt capabile sa preia acest abur.

Nu este complicat sa se stabileasca ce centrala termica pe gaz este de departe cea mai profitabila. Acestea ar fi sistemele de condensare mentionate mai sus. O alta problema este ca, la fel ca orice aparat ridicat, costa o avere. Pentru anumiti utilizatori, accesibilitatea unui astfel de produs ramane indoiala, asa ca ne vom incuraja sa oferim sugestii generale pentru o gama buna de sisteme de incalzire.

Cea mai buna centrala termica pe gaz cu un singur circuit a fost utilizate in primul rand pentru incalzirea spatiului in configuratia standard, desi cazanele cu circuit dublu sunt adesea responsabile pentru furnizarea de apa calda in ceea ce priveste incalzirea casei. Trebuie sa ne amintim ca o centrala termica pe gaz poate fi cumparata chiar si pentru o centrala termica cu un singur circuit, daca este necesar, si apoi ar putea executa toate sarcinile unui circuit dublu.