Cea mai buna centrala termica in condensare

centrala termica in condensare buna

Daca vrei pentru casa sau apartament, o sursa economica de caldura si apa menajera calda, ai vrea sa afli care este cea mai buna centrala termica in condensare. O astfel de centrala termica in condensatie pe gaz te va ajuta sa economisesti bani si energie. O astfel de centrala murala poate avea boiler extern sau boiler incorporat, unele modele pot functiona pe gaz sau GPL. Noi te vom ajuta cu pareri si recomandari pentru cele mai bune modele. Noi iti recomandam sa vezi centrala murala in condensare Ariston Clas One 24.

Cele mai bune centrale termice in condensare – TOP 10 modele noi

Uite cateva dintre cele mai bune centrale termice in ondensare pe care le poti gasi in Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara sau Constanta. Le gasesti la eMag, Dedeman sau chiar Altex. Pe termen mediu si cu atat mai mult pe termen lung, odata cu cresterea preturilor la gazele naturale, exista un avantaj in implementarea unui dispozitiv care utilizeaza un convertor de caldura la temperatura scazuta si o centrala termica in condensare.

Centrala murala in condensare Ariston Clas One 24

centrala termica in condensare murala buna

Pana la 94% eficienta
Pregatit pentru telecomanda Ariston Net
Schimbator caldura inox
Putere totala consumata 77 W
Clasa de protectie electrica IP X5D

Centrala termica in condensare Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C

cea mai buna centrala termica in condensatie

Schimbator de caldura primar din inox AISI 304
Emisii reduse de noxe Clasa 6
Putere 25 kW
Supraveghere digitala flacara
Metan/GPL Ready

Centrala termica in condensare Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW

centrale termice in condensare bune

Eficienta energetica normata de pana la 109%
Reducere a consumului de energie si a emisiilor de noxe
Tehnica eficienta de racordare pentru montare si instalare rapida
Schimbator de caldura din aliaj pe baza de aluminiu-siliciu
Recomandat pentru incaperi pana la 192 mp


Care este cea mai buna centrala termica in condensare

top centrale termice in condensare

O centrala termica in condensare pe gaz este un cazan in care conversia caldurii acumulate in abur are loc prin metoda de evaporare. Conform arhitecturii sale, centrala de incalzire cu gaz s-a dovedit a fi extrem de eficient si convenabil.

In descrierea caracteristicilor specifice la cea mai buna centrala termica in condensare, este prudent sa il echivalam cu un model conventional. Produsele de ardere sub forma de gaze de esapament fierbinti sunt canalizate intr-un mediu de incalzire intr-un cazan traditional, unde emit mult din abur. Si, prin cos, astfel de gaze de esapament sunt emise in mediul inconjurator. In timp ce in acelasi moment este irosita cea mai mare parte a caldurii irosite. Deoarece, impreuna cu gazele, vaporii de apa produsi in timpul arderii combustibilului inca dispar. Gazul emis este cel care transporta energia chimica retinuta din material.

O centrala termica in condensare este capabila sa retina si sa furnizeze caldura captata de dispozitivul de incalzire apa-aer. In timp ce aburul se raceste, acesta se transforma intr-un fluid datorita condensului. Si, prin urmare, elibereaza o anumita caldura. Pentru a descuraja condensul sa apara la o centrala termica conventionala, exista un sistem impotriva acestuia. La aceiasi centrala, condensul este esential. Condensarea are loc intr-un schimbator de caldura unic construit cu o suprafata extinsa.

Performanta unei centrale termice in condensare este aproape intotdeauna mai mare decat puterea la o centrala termica standard. Performanta fiind productivitatea centralei, cantitatea de combustibil utilizata in raport cu cantitatea de caldura care va produce cea mai buna centrala termica in condensare. Daca productivitatea centralelor termice este mai mare de 100%, acestea sunt mai degraba surse de energie nete decat consumatori de energie. Focul, dupa cum stim, nu este produs de nicaieri.

Beneficiile unei centrale termice in condensare

Exista mai multe motive pentru care aceste centrale termice sunt exceptionale. Caldura emisa in timp ce consuma o unitate de carbon, cum ar fi caldura generata de condens, este caldura bruta cumulata a procesului de ardere. Aceeasi concentratie de caldura, totusi, fara a lua in considerare evaporarea, este denumita energia redusa sau inferioara a combustiei de gaz.

Este evident ca, conform regulilor stiintifice, pierderile de energie sunt inevitabile si nu se poate depasi linia de 100%. Acesta este ceea ce face eficient un astfel de beneficiu de productivitate. In zilele mai vechi, toate masuratorile erau concentrate pe valoarea entalpiei nete. Prin urmare, aceasta nu este o analogie reala, ci o euristica. Chiar daca continutul maxim de energie al centralelor termice in condensatie sa dovedit a fi mare. Performanta acestorase dovedeste a fi mult mai buna decat cea a centralelor conventionale pe gaz.

Pe langa performantele ridicate ale centralelor termice de incalzire cu condensare, acestea au si alte beneficii. Inclusiv rezultatele lor imbunatatite, care este cu aproximativ 17% mai mare decat celestandard. De fapt, astfel de cazane utilizeaza arzatoare de inalta tehnologie, care garanteaza ca combustibilul si aerul sunt arse la proportia perfecta pentru faza de aprindere in care functioneaza centrala termica buna. Prin utilizarea de cosuri sintetice, volumul poluarii toxice este mult scazut. Iar temperatura rece a gazelor de esapament poate fi utilizata, ceea ce poate reduce costurile de constructie a acestora.

Orice lucru necesar pentru buna functionare a sistemelor de incalzire a suprafetei cu temperatura scazuta este realizat. Metoda de condensare este implementata pe parcursul intregului proces de incalzire. O cerinta pentru activitatea centralei termice in condensatie este ca temperatura lichidului de racire aplicat centralei termice in condensare sa fie mai mica de 54 de grade Celsius.

Operarea de cele mai bune centrale termice in condensare

Centralele termice in condensare pe gaz sunt de obicei identice ca stil, celor standard. Acestea sunt instalate in mod obisnuit pe perete si apoi sunt vazute in setarile comerciale si de birou. Intr-un cazan electric dublu, schimbatorul de caldura este construit din materiale rezistente la acid, cum ar fi otelul de otel sau siluminul. Datorita acestei naturi acide, aburul de apa poate declansa coroziunea otelului si fonta utilizata in constructia de centrale termice in condensare.

Schimbatorul de caldura poate fi redat folosind tuburi cu sectiuni transversale diferite, precum si aripioare circulare cu planuri complicate. Ambele modificari sunt efectuate pentru a imbunatati suprafata de transfer de caldura. Si, in consecinta, performanta totala a centralei termice. Cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz foloseste un ventilator montat inaintea arzatorului. Care trage gazul din rezervor, il combina cu atmosfera si il ghideaza spre arzator.

Eliminarea gazelor de ardere se intampla de obicei prin tubulaturile de ardere, care sunt de obicei construite din plastic tolerant la caldura. Controlerul controleaza miscarea colectorului de caldura si imbunatateste performanta dispozitivului de incalzire. Indiferent de perfectitatea araztorului, eficacitatea acestuia este strans legata de conditiile de functionare ale dispozitivului de incalzire. Cu cat temperatura apei este mai scazuta, cu atat se poate produce condensarea vaporilor de apa. Cu atat mai multa energie reziduala se va transfera in mediu. Prin urmare, cu atat este mai buna productivitatea centralei termice.

Pentru a atinge in mod eficient temperatura obiectivului, este important sa se stabileasca faptul ca temperatura lichidului de racire din circuitul de retur nu depaseste cu adevarat 58 grade in nici o circumstanta externa. In cazul unui inghet relativ scazut, incalzitorul va functiona in faza de condensare si va fi intre 46-51 grade in linia de retur.

Aspecte privind productivitatea centralelor termice

Daca temperatura va scadea, productia de condens ar deveni mai eficienta si ar imbunatati performanta de centrala termica in condensare. Cu toate acestea, chiar daca instalati cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz in pozitia unui model existent. Fara a modifica dispozitivul de incalzire, acesta ar functiona intotdeauna o mare parte din timp cu impactul condensului, ceea ce implica mai eficient decat cel vechi. Datorita faptului ca zilele extrem de reci reprezinta doar aproximativ 10% din perioada de incalzire, evaporarea este probabila in restul acelui timp.

Sunt disponibile si versiuni pentru fierbere de apa calda si incalzire si pot alimenta pana la 99 kW. Pentru utilizare comerciala, acest lucru este mai mult decat suficient. Iar pentru uz din fabrica sau de afaceri, se realizeaza versiuni mai eficiente, cu tiraje mai lungi. Accesoriile includ, de asemenea, instrumente pentru atasarea centralei termice in condensare. Rezervoare de extensie, neutralizatori de condens pe baza puterii instalatiei, agenti de neutralizare, echipamente de protectie. Precum si dispozitive pentru tubularea centralei termice si atasarea unui schimbator hidraulic, dispozitive de descarcare a gazelor arse. Exista multe modele montate pe perete si pe podea pe piata.

Merita sa ne amintim ca, in Europa, sunt utilizate principalele sisteme de incalzire electrica. Iar mai multe locuri chiar interzic construirea tuturor celorlalte arzatoare pe gaz. Explicatia este ca provoaca concentratii mai mici de poluanti toxici si o productivitate mai buna. Anumite state au adoptat legislatia care interzice vanzarea de masini ineficiente si care nu respecta mediul.

Productivitatea centralelor este mult mai mare de 100%. Aceasta afirmatie a producatorilor de centrale termice in condensare ii uimeste pe toti cei care nu sunt informati despre centralele termice si pe cei din industrie.

Principiul de lucru la cea mai buna centrala termica in condensare

Majoritatea incalzitoarelor portabile sunt montate pe podea si montate pe perete. Acestea sunt contrastate in ceea ce priveste caracteristicile si caracteristicile de eficienta. Cu toate acestea, o astfel de analogie ar putea sa nu fie exacta. Centralele termice suspendate in condensare variaza de la 40 la 120 kilowati. In timp ce centralele termice suspendate traditionale variaza de la 18 la 38 kilowati. Prin urmare, cea mai buna centrala termica in condensare de 65 kW are aceeasi capacitate reala ca o centrala termica clasica de podea cu aceeasi dimensiune.

Teoria activitatii oricarei centrale termice in condensare implica utilizarea energiei care, prin procese chimice, produce vapori de apa si produce umezeala. Caldura produsa de centrala termica este adesea utilizata pentru a mentine temperatura in agentul frigorific. In tehnica de incalzire, performanta unei centrale termice in condensare este calculata prin raportul dintre caldura utilizabila obtinuta pe parcursul incalzirii si alimentarii cu apa calda la caldura de ardere.

Suma de caldura produsa prin arderea completa a combustibilului si procesul de racire a produselor de ardere in circumstante normale. Chiar si asa, ramane important sa se faca diferenta intre diversele energii fosile pe baza caldurii lor de ardere. Puterea calorifica totala a unui aliment este cantitatea calorica bruta, inclusiv densitatea calorica a apei. Este factorul decisiv al consistentei. Ca o consecinta a caldurii si a resurselor irosite de faza de ardere, nu toata caldura poate fi transmisa in apa fierbinte.

Performanta la cea mai buna centrala termica pe gaz ar fi in mod normal mai mica de 99%. Deoarece pe tot globul, performanta centralelor conventionale se bazeaza intotdeauna pe evaluarea caldurii minime de ardere. Astfel incat pentru o corelatie echitabila a centralelor conventionale si cu condensare, performanta acestora din urma este considerata egala cu 9-11%.

Selectarea materialului pentru schimbatorul de caldura

Schimbatorul de caldura din silumin este capabil sa retina mai multa energie termica si sa ofere un transfer de caldura imbunatatit. Caracteristicile obiectului permit schimbatoarelor de caldura usoare pe baza de silumina sa fie fabricate din rezistenta ridicata. In mod standard, schimbatoarele de caldura sunt turnate deoarece marginile lipite sunt o slabiciune majora in care incepe sa aiba loc deteriorarea componentelor.

Atribuite motivului pentru care schimbatoarele de caldura din silumin sunt fabricate din metale turnate. Acestea sunt mai ieftine de produs si sofisticate tehnologic, ceea ce va ajuta sa va jucati cu forma lor pentru a maximiza fluxul de gaze si lichid de racire. pentru a contribui la imbunatatirea performantei centralei termice. Siluminul atribuie capacitatea sa puternica de anticorozie invelisului de oxid de aluminiu produs pe suprafata metalica prin aplicarea oxigenului.

Mai mult, schimbatoarele de caldura din silumina au un continut moderat de apa si o rezistenta hidraulica slaba. In comparatie, schimbatoarele de caldura metalice granulare sunt mult mai robuste din punct de vedere hidraulic si mai putin exigente in ceea ce priveste fluxul de aer. decat schimbatoarele de caldura produse din otel inoxidabil. Chiar si asa, schimbatoarele de caldura cu silumin costa mai mult decat centralele termice in condensare obisnuite.

Dispozitivul de distributie a caldurii pentru cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz trebuie sa aiba aceeasi eficienta ca si restul sistemului de incalzire. Datorita gradului puternic de absorbtie a caldurii, centrala termica in condensare foloseste o mare parte din caldura inferioara de ardere. Este esential ca materialele utilizate pentru cosul de fum al unei centrale termice in condensare sa se potriveasca aplicatiei planificate. Toata apa care nu se condenseaza pe schimbatorul de caldura din cazan s-ar condensa cu siguranta in cos. si ar dauna schimbatorului de caldura.

Evacuarea condensului generat

Aburul acidificat apare la centrala termica in condensare pe gaz. De necesitate, aburul apare adesea si in timpul serviciului centralelor termice conventionale. Cu toate acestea, mai frecvent ocupantii centralelor termice nu inteleg prezenta sau nu le pasa. deoarece aproape toate sunt vaporizate si intra in container. Desi nu este rau sa ne gandim la asta, oxizii de sulf ar putea patrunde in mediul inconjurator. si ar putea forma acid sulfuric care poate afecta ecosistemul.

La cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz trebuie, trebuie gandit modul corect de tratare a condensului. Apropo, acesta se produce destul de mult. Spre exemplu la o centrala termica mica de 24 kW, va captura cam 24 litri de condens pentru o zi. De asemenea, condensul este colectat prin scurgere in teava. Cu exceptia unui de centrale termice in condensatie de uz casnic. Este necesar sa se scurga condensul fara a fi contracarat de centralele cu o putere de pana la 128 kW. Alternativ, ar trebui sa montati produse neutralizante, cum ar fi magneziul si potasiul. Si sa aplicati in mod regulat aceste substante, ceea ce este putin incomod, dar oricine il poate gestiona.

Nivelul gazelor la iesirea din condensator este mult mai mic, deoarece aproape toata energia termica este absorbita de condensator. Gazele de esapament din cosul de fum pot fi emise nu numai pana la acoperis, ci si in perete. Astfel incat conducta poate fi mai subtire si construita din plastic. Daca nu puteti construi o baza incalzita cu apa, cumpararea unei centrale termice in condensare va fi o alegere ideala pentru dvs. Este evident ca are cel mai mare motiv sa foloseasca incalzitoare pentru a incalzi cladirea. Pentru a condensa aburul din arzator mai multi iau in considerare utilizarea unui dispozitiv de incalzire a apei.

Caracteristici ale functionarii centralelor termice in condensare

Apropo, centralele termcie traditionale sunt eficiente ca si cele cu condensare, dar variaza intr-o maniera majora. La cea mai buna centrala termica in condensare pe gaz, tot condensul este indepartat din racitor pentru a-l impiedica sa se adune pe schimbatorul de caldura si sa-l iroseasca. Pe masura ce caldura produselor de ardere este emisa la o temperatura de 124 C in cos, curentul de cos scade. Iar condensul incepe sa se adune in centrala termica, pentru care nu este pregatita o centrala termica traditionala.

In consecinta, cosul de fum pentru o centrala termica in condensare buna este construit din materiale rezistente la acid, cum ar fi otelul inoxidabil si plasticul. Si are un gradient minor pentru a scurge apa creata prin evaporarea aburului care ajunge in cos.

Principalul avantaj la cele mai bune centrale termice in condensare este performanta mai mare fata de celelalte tipuri de seturi. Resturile din aer care provin de la aparat genereaza deteriorarea ventilatorului. De asemenea, experimentam acest tip de problema pentru toate arzatoarele inchise, indiferent daca sunt condensate sau nu. Nu doar praful mediului influenteaza performanta centralei termice pe gaz, precum si intensitatea la care functioneaza.

Vremea rece poate declansa tubul de circulatie a aerului in gheata atunci cand temperatura gazelor de esapament din centrala termica in condensare este slaba. Si acestea nu pot incalzi in mod corespunzator peretii cosului de fum. Acest lucru contribuie la o reducere a proportiei de aer necesare pentru arderea completa a combustibilului.Ceea ce are ca rezultat o calitate scazuta a centralei termice. In consecinta, nu toate centralele termice in condensare sunt ideale pentru locurile care suporta medii extrem de dure.

Moduri de functionare la cea mai buna centrala termica in condensare

Chiar si cei mai calificati consultanti ar putea construi sisteme de incalzire pentru a garanta ca acestea sunt cele mai eficiente. In primul rand, este important sa se determine modul in care poate fi utilizata centrala termica, pe care se bazeaza aproape toate variabilele dispozitivului.

Se asteapta ca o centrala termica pe gaz sa furnizeze diferite grade de caldura in diferite perioade ale zilei, care poate fi controlat de un arzator pe gaz. Centrala termica in condensare pe gaz are modularea arzatorului, care le permite sa lucreze intr-un ritm constant. Arzatoarele, in medie, au o gama larga de productie de caldura intre 15 si 95%. Procedand astfel, este posibil sa pastreze temperatura corecta in spatiu si sa economisiti bani pe combustibil.

Arzatoarele pe gaz sunt inca prezente pe o proportie semnificativa a centralelor traditionale. Daca temperatura de retur a condensatorului este mai mica. Evaporarea poate continua sa se dezvolte in centrala, permitand centralei sa fie utilizat la potentialul maxim.

Distinctia este la cea mai buna centrala termica in condensare. Incalzitorul are succes doar la temperaturi de functionare mai mici, deoarece condensul in acesta este foarte apreciat. Cand se incearca condensarea centralelor, temperatura sursei de caldura scade. In aceasta faza, cel mai mare volum de vapori de apa este creat din procesele de ardere, iar apa se condenseaza din atmosfera. Apoi apare problema proiectarii unui sistem de incalzire care sa poata produce in mod adecvat caldura necesara fara a fi prea masiv.

Un dispozitiv de incalzire prin pardoseala ajuta boilerul cu condensare sa utilizeze in continuare aerul incalzit din sistemul de climatizare in timpul ciclului de incalzire, ceea ce maximizeaza economia de costuri.

Avantaje la cea mai buna centrala termica in condensare

Utilizare foarte mica a combustibilului pana la 33% intr-o iarna. Acesta nu este un lucru de mirat, deoarece inovatiile evolueaza constant. In consecinta, centralele termice pe gaz de la retea sunt mai puternice decat cele care folosesc GPL.

Cu exceptia celor mai nefavorabile conditii de temperatura ridicata. Capacitatea de schimb de caldura a centralelor termice cu condensare ramane mai mare decat cea a centralelor termice traditionale. Nivelurile de emisie de la un cea mai buna centrala termica in condensare sunt in medie de cinci pana la sapte ori mai mici. Decat sunt de la un o centrala termica pe gaz standard. Camerele de centrala dotate cu modele in condensare isi gestioneaza serviciul intr-un spatiu mult mai ingust decat centralele termice conventionale. Iar greutatea totala a cladirii necesare pentru adapostirea centralei de condensare este mai mica.

Cea mai buna centrala termica in condensare emite niveluri mai mici de zgomot si sunt mai putin vulnerabile la turbulente. Arzatorul centralei trebuie setat corect pentru ca schimbatorul de caldura sa nu necesite spalare. Stratul schimbatorului de caldura se autocurata prin evaporarea condensului. Pentru a face acest lucru, au montat un schimbator de caldura suplimentar in centralele termice in condensare din care transfera caldura reziduala din evacuare.

Specialistii sfatuiesc diferite tehnici pentru a va asigura ca centrala in condensare functioneaza la o eficienta de 100%. Iar economisirea de gaz si furnizarea de caldura in bucatarie. Exista multe alte solutii, cum ar fi instalarea de radiatoare noi cu o suprafata de 4 ori mai mare decat prima. Construite pentru a functiona intr-un interval de temperatura mai rece. In comparatie, centralele pentru gaz normal sunt adesea o alternativa destul de eficienta din punct de vedere energetic si inovatoare.

Centrala termica pe gaz in cascada

Consumul este, de asemenea, o decizie dificila intre cumpararea unei centrale termice in condensatie pe gaz de mare putere. Sau construirea mai multor centrale de consum redus atasate unele de altele. In ultima vreme, aceasta din urma metoda a devenit mai frecventa. De fapt, configuratiile in cascada au multe avantaje. Cu suportul lor, dispozitivul de incalzire este configurat pentru a oferi un grad mare de redundanta. Care in cazul unei defectiuni a uneia sau chiar a multor centrale. Prin cascadarea mai multor module de putere, libertatea de control a unui modul de putere este extinsa. ceea ce ii permite sa fie optimizat la niveluri de operare optime.

In prezent, numeroase centrale termice pe gaz cu condensare montate pe perete au fost construite in cascada si mai sunt multe. In sistemele cu schimbator de caldura mediu si mare, centralele cu condensare sunt din ce in ce mai competitive decat centralele termice conventionale. Cea mai populara utilizare a unui dispozitiv in cascada este in incalzirea spatiilor de vanzare cu amanuntul, pentru centrale de acoperis din complexul de locuinte si pentru alte zone in care este necesar sa aveti cea mai mare rezistenta a sursei de caldura in cea mai mica camera posibila.

In acest deceniu, viitorul apartine tehnologiei eficiente din punct de vedere energetic sub forma de cea mai buna centrala termica in condensare, iar aceste centrale sunt la cele mai inalte niveluri atat in ceea ce priveste eficienta lor, cat si in alte cateva atribute. Desi centrala termica pe gaz cu condensare are beneficii este adevarat ca, spre deosebire de alte forme de centrale termice sunt mai costisitoare. Avantajele la cea mai buna centrala termica in condensare sunt, fara indoiala, fantastice, dar dezavantajele sunt palide in contrast.

Utilizarea de centrale termice in condensatie

Cea mai buna centrala termica in condensare a primit titlul dat fiind faptul ca folosesc tehnologia de colectare a energiei excesive, deoarece continutul cumulativ de apa variaza de la vaporii prinsi in gazele de ardere in condensat. Deoarece gazul natural este ars intr-o centrala termica traditionala, se produce vapori de apa care ies impreuna cu gazele arse. Daca gazul este diluat si racit, se poate aplica mai multa energie termica si transformata in agent de racire.

Transferul de la ceata la fluid are loc la o temperatura numita nivel de roua si este denumita condensare. In apa, nivelul este de aproximativ 55-59 de grade. Acesta este gradul maxim de eficienta energetica la care functioneaza centrala termica. O centrala termica moderna de recuperare a caldurii ar fi mai puternic decat o centrala termica conventionala.

In instalatiile cu abur, condensul apare la centrala termica de incalzire, o substanta coroziva care contine acizi. Tarile din Europa au standarde variate cu privire la modul in care se face reciclarea. Aceasta este fie deversarea in curentul de apa, fie acumularea intr-o cada specializata de granulat de neutralizare. Cea mai buna centrala termica in condensare cu potential de pana la 28 kW nu contin mult condens si acest condens poate fi eliberat in canalizare.

Centrala termica in condensare sunt mai eficiente la temperaturi scazute si la temperaturi de intrare / iesire mai mari de 54 de grade. Produsul final trebuie luat in considerare in timpul planificarii sau restaurarii. Cand sistemele de incalzire au o schema de temperatura scazuta, este mai important sa adaugati o cantitate mai mare de radiatoare, astfel incat conducta de sub podea ar fi mai ingusta. Dar consumul crescut de benzina ar fi complet neglijabil.